01 Април 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СТРАНА
27.02.2020 09:42

Коментари 0 / Видяна 584

Четиринайсет души са изолирани във ВМА със съмнения за коронавирус

Още по темата: Вижте какво реши Министерският съвет Премиерът Борисов инспектира как летище става паркинг за тирове Кабинетът одобри как да бъдат разпределяни даренията за борбата с коронавируса По предложение на Борисов: ГЕРБ дари 100 000 от партийната си субсидия Премиерът и министрите даряват по 1000 лева от заплатите си на бедни семейства Борисов: Отлагаме данъците до 30 юни, 50 млн. за добавка на пенсионерите Премиерът Борисов провери новия водопровод на Перник Нова мярка: Пенсионерите ще пазаруваат само от 5 до 8 сутрин Държавата затяга мерките: Движение само до работа, аптека и до магазин, полицаи „ще прибират хората“ по парковете Антималарийно лекарство има положителен ефект при пациенти с COVID-19

 

Четиринайсет души са настанени във Военна болница с клиника за вирусно заболяване, каза пред журналисти началникът на Военномедицинска академия ген. Венцислав Мутафчийски.

 

Четирима от тях са чужди граждани – японец, италианец, португалец и египтянин. Останалите са българи, които са били свързани с рискови дестинация най-вече Италия. Всички са с проявена клиника на вирусно заболяване – зачервено гърло, кашлица, като двама или трима са с пневмонии, днес ще бъдат готови резултатите им.

 

Децата, които тази нощ бяха върнати с правителствения самолет в България от Италия, не са с висока температура, учителите – също. Ще бъдат под 14-дневна карантина в домашни условия, дадени са строги инструкции.

 

Към момента в страната ни няма потвърден случай на коронавирус, увери ген. Мутафчийски в отговор на въпрос дали има настанен италиански гражданин в болница в Габрово с грипоподобни симптоми. В страната ни има вероятно 10-15 хиляди случаи на непотвърдени, които са се завърнали от Европа, но си стоят вкъщи, каза още той.

 

Директорът на “Гранична полиция” главен комисар Светлан Кючуков заяви от своя страна, че през последното денонощие в страната са влезли 14 400 лица и 12 100 превозни средства. “На Калотина снощи бе регистрирано лице пътуващо с тир като втори шофьор с повишена температура – бе задействана процедурата и хоспитализиран във ВМА”, каза още той.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта