12 Юли 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СТРАНА
27.02.2020 16:46

Коментари 0 / Видяна 446

Правителството отдели 25 млн. лв. за физкултурни салони

Още по темата: Рехав протест срещу Правителството в Благоевград Виктор Орбан поздрави Борисов за приемането на България в чакалнята на еврозоната Без ескалация на напрежението премина третия протестен ден в София Борисов: Оставаме на власт, защото опозицията ще счупи държавата Движението в центъра на София е блокирано от многобройни протестиращи Доган и Пеевски се отказаха от охраната на НСО Караянчева: Симпатизантите ни си тръгнаха мирно, така се прави протест (ВИДЕО) (Видео)ГЕРБ: Отговорността за безредиците се носи лично от Радев (Обновена) (Видео) Започва митингът в подкрепа на правителството Борисов: Държавата ми е мила, не искам да се разруши от глупости (ВИДЕО)

 

Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2020 г., съобщи пресслужбата на кабинета.

 

Средствата в размер до 25 000 000 лв. ще бъдат предназначени за изграждане и оборудване на физкултурни салони в българските училища с цел създаване на съвременна и подходяща база, позволяваща практикуването на широк кръг от спортове. Училищата, в които ще бъдат изградени и оборудвани физкултурни салони, ще бъдат определени в списък, утвърден от министъра на образованието и науката.

 

 

Пред журналисти в МС министър Красен Кралев каза, че Министерството на образованието е предоставило списък с 50 държавни и общински училища, които са с най-голям брой ученици и имат условия и терен за изграждане на физкултурни салони. Той уточни, че става дума за съоръжения с размер на игралното поле от 500 до 700 квадратни метра, а размерът на административната част ще бъде от 150 до 220 квадратни метра, което означава, че ще бъдат направени от две до четири съблекални.

 

Прогнозната цена на всяко едно съоръжение е максимум до 1 млн. лева с включено пълно оборудване и климатизация. Министърът каза, че се надява първите физкултурни салони да са готови в рамките на 12 месеца и допълни, че разчита следващата година програма да бъде продължена. Той информира, че обществената поръчка по проекта ще бъде обявена от ведомството, като има готов типов проект, който ще бъде детайлизиран според размерите на физкултурните салони и ще бъде съгласуван с общините, като целта е изпълнителите да получат готови проекти, с които веднага да започнат изпълнението на обектите.

 

 

Чрез изграждането и оборудването на физкултурни салони ще бъде създадена модерна спортна база в училищата и ще се популяризира физическото възпитание и спорта като част от учебния процес. По този начин ще бъдат подпомогнати дейностите, насочени към понижаване на дела на преждевременно напусналите образователната система.

 

По този начин ще бъдат подкрепени превенцията и намаляването на тютюнопушенето сред младите хора, употребата на алкохол и наркотици, както и е условие за преодоляване на неблагоприятните тенденции в здравословното състояние на подрастващите, последица от недостатъчната двигателна активност.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта