01 Април 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СТРАНА
28.02.2020 13:22

Коментари 0 / Видяна 438

Борисов: Няма никакво основание да се крие информация за болни от коронавирус

Още по темата: Вижте какво реши Министерският съвет Премиерът Борисов инспектира как летище става паркинг за тирове Кабинетът одобри как да бъдат разпределяни даренията за борбата с коронавируса По предложение на Борисов: ГЕРБ дари 100 000 от партийната си субсидия Премиерът и министрите даряват по 1000 лева от заплатите си на бедни семейства Борисов: Отлагаме данъците до 30 юни, 50 млн. за добавка на пенсионерите Премиерът Борисов провери новия водопровод на Перник Нова мярка: Пенсионерите ще пазаруваат само от 5 до 8 сутрин Държавата затяга мерките: Движение само до работа, аптека и до магазин, полицаи „ще прибират хората“ по парковете Антималарийно лекарство има положителен ефект при пациенти с COVID-19

 

Хората да не се подават да паника, призова премиерът Бойко Борисов на извънредното съвместно заседание на Министерски съвет и Националния оперативен щаб заради разпространението на коронавируса (COVID-19).

 

Премиерът нарече „жълти и хейтърски новини“ появилите се в публичното пространство съмнения, че страната ни крие вече регистрирани случи на заболяването. Ето защо той отново накара председателят на щаба проф. Венцислав Мутафчийски да потвърди, че у нас болни от вируса все още няма.

 

„Нямаме доказан случай на български гражданин или чужд гражданин, пребиваващ в България, с инфекция от коронавирус“, увери от своя страна проф. Мутафчийски.

 

„Всички държави имат, нищо срамно няма, ако в България се е появил“, каза от своя страна Борисов. Той разпореди на експертите от щаба да дават по два пъти на ден актуална информация на обществото.

 

„Доверете се на лекарите и на експертите“, призова още Борисов. Във връзка с все по-трдно намиращите се предпазни маски и дезинфектанти по аптеките премиерът обяви, че България вади от държавния си резерв 100 000 литра спирт, за да отговори на предизвикателството. Там се съхраняват общо 400 000 литра.

 

В кризисния щаб пък ще влезе министърът на икономиката Емил Караниколов, чиято роля ще бъде да влезе в контакт с бизнеса и да организира промяна в производството на някои тях, за да има страната ни запас от всичко необходимо.

 

„Чакам от щаба да ми кажат колко са опасни масовите прояви – дали да ги забраняваме, дали да препоръчваме да не се провеждат“, обясни още премиера.

 

Борисов дори се пошегува, че всеки ден в Министерски съвет идват различни делегации, като днешната, водена от премиера на Черна гора. „Вие преглеждате ли ги тези като идват? Аз ги прегръщам, те ме целуват“, попита на шега Борисов експертите от щаба.

 

Той се обърна с молба към медиите да се отнасят отговорно към отразяването на ситуацията около разпространението на заболяването. „Лошата новина е добра новина за вас, но в случая става въпрос да не паникьосваме хората“, каза той.

 

„Ще мине и ще отмине, това ми го казват всички доктори“, смята Борисов, който още веднъж увери, че страната ни няма никакво основание да крие информация или да не съобщи за регистриран случай

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта