17 Януари 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6133 BGN
1 GBP = 2.1976 BGN
ОБЩЕСТВО
29.02.2020 15:02

Коментари 0 / Видяна 1046

С Масленица руснаците в Благоевград изпратиха зимата

Още по темата: 5 села в Община Благоевград остават без детски градини до края на август Паметта на 38 български войни, погребани в гробищния парк на Логодаж, бе почетена с Панахида и поднасяне на цветя Българските автобуси ще преминават през специално обособен коридор на ГКПП „Кулата – Промахон” Правят площадка за домашни любимци в Благоевград Адвокат Теодор Тошев сезира прокуратурата за фалшиви новини Въпреки тримата заразени с COVID -19! Община Благоевград е отворена за граждани Андон Тодоров остава председател на ОбС – Благоевград поне до края на месеца Такса "Смет" за заведенията в Благоевград без промяна Панихида за загиналите за свободата на Македония ще бъде отслужена в църквата „Въведение Богородично“ в Благоевград НПО търсят изход от тежкото положение в Благоевград

 

Десетки гости от близо и далеч присъстваха на 23-ото издание на празника Масленица в Благоевград. Те се сбогуваха със зимата, изгаряйки чучелото на Масленица, за да посрещнат пролетта. Организатор на празника е Руския културно-информационен клуб.

Пристигащите гости бяха посрещнати от домакините с палачинки и водка. Палачинката е символ на слънцето, обясниха организаторите.

 

Доброто настроение – с песни и танци – поддържаха изпълнителите на сцената. В традиционните игри се включиха участници от различни възрасти, демонстрирали умения, майсторство и бързина. Жив петел беше голямата награда за най-добрия състезател.

В края на тържеството беше изгорено чучелото на Масленица. Заедно с него изгоряха и написаните от гостите на листчета лоши неща, станали през изминалата година, за да не се случват никога повече. Малки и големи прескачаха огъня за здраве и късмет.

Автор: БНР, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта