05 Юни 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
ОБЩЕСТВО
01.03.2020 12:22

Коментари 0 / Видяна 954

Малки и големи посрещнаха Баба Марта на площада в Благоевград

Още по темата: Паметник на бездомното куче „цъфна“ в Благоевград Поискаха оставката на зам.-кмета по култура в Община Благоевград Благоевградската общественост почете 144 години от смъртта на Георги Измирлиев - Македончето Калъмбов продава хотел за баснословна сума Безвремието, което убива Благоевград Призовават кмета на Благоевград към действия Областният управител Бисер Михайлов свика спешно кризисния щаб за Коронавируса! На училище по време на пандемия Ударна дезинфекция на учебни заведения в Благоевград срещу COVID-19 Благоевградчани излизат на протест

 

Баба Марта пристигна в Благоевград точно в 11 часа, за да поздрави малки и големи, послучай 1-ви март.

 

"Честито и нека да е мирна и щастлива годината ни. Честита Баба Марта на целия град и на всички българи", пожела актрисата Жанет Керанова, която и тази година влезна в образа на Баба Марта. 

 

Баба Марта не пропусна да закичи всички присъстващи на площад "Македония" с мартеница за здраве.

 

На 1-ви март отбелязваме и Деня на самодееца. Кметът на Благоевград Румен Томов поздрави всички благоевградчани по повод първи март:

 

"Това е един български празник, в който хората си пожелават да бъдат живи и здрави, успешни. Това е предвестникът на пролетта. Създаването на един нов живот. Нека всички да бъдат живи и здрави, весели, свободни.

 

А що се отнася до самодейността- това пак е една традиция, която е запазила българското през вековете. Поклон пред всички самодейци".

 

Празникът в Благоевград бе отбелязан с богата музикална програма, а малки и големи изработваха мартеници в ателиета на открито, позиционирани на площад "Македония".

 

Автор: БНР, E79 News; Снимки: БНР
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта