05 Юни 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СТРАНА
03.03.2020 14:03

Коментари 0 / Видяна 712

Мигранти: Български граничари ни биха, пратиха кучета след нас

Още по темата: Финландия взема 130 бежанци от Гърция Близо 13 800 непридружени непълнолетни мигранти са поискали убежище в ЕС през 2019 г. Лодка с мигранти се обърна в Дунав, осем са безследно изчезнали Хванаха 72 мигранти, опитващи се да достигнат Острова през Ламанша Мигрантите на гръцко-турската граница напускат района Границите на Турция остават затворени за България Ново напрежение на границата между Гърция и Турция Каракачанов: Армията е в готовност Само на 8 км от България! Започна строежът на новия бежански лагер в Гърция Заловиха повече от 60 мигранти в Северна Македония

 

На гръцко-турската граница се очаква инспекция на гръцкия премиер и лидерите на трите най-важни европейски институции.

 

Въпреки мерките за охрана и днес екипът на bTV успя да засече двама мигранти.

 

Те са от Мали и разказаха, че са вървели пеша в продължение на три дни без храна. Искали са да стигнат до Белгия, но са били спрени на българската граница.

 

„Пратиха кучета след нас. Взеха ни документите, телефона. Биха ме граничните в България. Взеха ми чантите и якето и ги изгориха пред очите ми. Казаха ми, че не съм добре дошъл, защото съм от Африка и трябва да си вървя там.

 

Не разбирам. За нас Европа е страна на човешките права“, разказа Амад, мигрант от Мали.

 

Според официалните данни на гръцките власти се наблюдава спад в нелегалните опитите за нелегално пресичане на границата. За последните 24 часа 5000 души са се опитали да го направят. 1000 от тях са се опитали да преминат по река Марица.

 

Във видео, качено в интернет и което се твърди, че е снимано от бежанец, се вижда лодка с мигранти в реката. Чуват се и изстрели:

 

От „ Фронтекс“ обещаха до пет дни да изпратят спешни екипи за охрана в помощ на гръцките граничари. Те ще бъдат пренасочени от други места към гръцко-турската граница.

 

По информация на bTV край гръцкия град Ферес са се струпали от турска страна на границата близо 1000 мигранти, които чакат възможност да преминат

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта