05 Юни 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СВЯТ
05.03.2020 13:13

Коментари 0 / Видяна 680

Турция изпраща 1000 полицаи на границата с Гърция

Още по темата: Финландия взема 130 бежанци от Гърция Близо 13 800 непридружени непълнолетни мигранти са поискали убежище в ЕС през 2019 г. Лодка с мигранти се обърна в Дунав, осем са безследно изчезнали Хванаха 72 мигранти, опитващи се да достигнат Острова през Ламанша Мигрантите на гръцко-турската граница напускат района Границите на Турция остават затворени за България Ново напрежение на границата между Гърция и Турция Каракачанов: Армията е в готовност Само на 8 км от България! Започна строежът на новия бежански лагер в Гърция Заловиха повече от 60 мигранти в Северна Македония

 

Турция ще разположи 1000 полицаи за специални операции, за да предотврати изтласкването на мигранти от границата с Гърция, заяви министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.

 

Представителите на Фронтекс и гръцките полицейски части по границата са изтласкали обратно на територията на Турция 4 900 мигранти, каза министърът.

 

По време на тези операции са ранени около 164 мигранти, съобщи вестник „Сабах”.

 

Сойлу каза също, че властите се опитват да блокират преминаването на мигранти през Егейско море, за да предотвратят хуманитарна криза.

 

Миналата седмица турските власти обявиха, че повече няма да спират потока от мигранти, които искат да стигнат до Европа.

 

Решението бе взето, след като 36 турски войници бяха убити вследствие на въздушна атака срещу Идлиб в Северозападна Сирия.

 

Изданието подчертава, че реакцията на Гърция спрямо нелегални мигранти и търсещи убежище е жестока – използва се сълзотворен газ.

 

Атина поиска помощ от ЕС за осигуряване на границите си и обяви, че заради увеличения миграционен натиск е спряла за 1 месец приемането на молби за убежище.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта