05 Юни 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СВЯТ
05.03.2020 15:28

Коментари 0 / Видяна 546

Гърция преценява какви мерки да приложи, за да опази границите си

Още по темата: Финландия взема 130 бежанци от Гърция Близо 13 800 непридружени непълнолетни мигранти са поискали убежище в ЕС през 2019 г. Лодка с мигранти се обърна в Дунав, осем са безследно изчезнали Хванаха 72 мигранти, опитващи се да достигнат Острова през Ламанша Мигрантите на гръцко-турската граница напускат района Границите на Турция остават затворени за България Ново напрежение на границата между Гърция и Турция Каракачанов: Армията е в готовност Само на 8 км от България! Започна строежът на новия бежански лагер в Гърция Заловиха повече от 60 мигранти в Северна Македония

 

Гърция сама преценява какви средства да използва, за да изпълни задължението си за опазване на границите.

 

Това заяви говорител на Европейската комисия на пресконференция в отговор на въпрос дали гръцките граничари имат право да използват гумени или бойни патрони срещу мигранти и бежанци.

 

Гръцките власти са поставени в много трудно положение, но очакваме да действат в рамките на законодателството за човешките права, посочи говорителят.

 

По неговите думи властите в Гърция решават как да постигнат целта за опазване на границата според обстоятелствата.

 

Говорителят допълни, че ЕК все още оценява от правна гледна точка мерките, предприети от Атина след решението на Турция да насочи към границата с Гърция хиляди мигранти.

 

Охраната на границите съобразно закона е възможно, посочи той.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта