14 Юли 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СТРАНА
07.03.2020 09:11

Коментари 0 / Видяна 820

Отпускат над 50 млн. за Великденски добавки към най-ниските пенсии

Още по темата: НСИ: С 96 000 са се увеличили безработните от COVID -19 Експерт: Курсът на лева няма да се промени в чакалнята на Еврозоната Разширяват обхвата на секторите, които могат да кандидатстват по мярката 60/40 (ВИДЕО) Ангелкова: Има раздвижване на туристи, доста българи са избрали Черноморието В България се живее най-евтино от страните в ЕС Вдигат пенсиите от 1 юли Нови правила за отпускането на безлихвен кредит за физически лица Банско и Разлог с най - много безработни в страната между февруари и май Одобрени са промени по бюджета на Министерството на икономиката за 2020 г. Велев: Кризата ще бъде по-тежка от тази през 2008 година

 

Това ще е деветият път, в който правителствата на ГЕРБ отпускат пари за празници на възрастните с най-ниски пенсии.

 

След като получиха допълнителни пари за Коледа, възрастните хора с най-ниски пенсии ще вземат и великденски добавки. Новината съобщи премиерът Бойко Борисов при инспекция на магистрала "Хемус".

 

Той обясни, че в петък сутринта с коалиционните партньори са обсъждали да бъдат отпуснати над 50 млн. лв. за добавки към пенсиите.

 

"Сега подготвяме с коалиционните партньори Великден, който е след 30-40 дни, да дадем 50 и няколко милиона за хората с ниските пенсии", каза министър-председателят.

 

Това ще е деветият път, в който правителствата на ГЕРБ отпускат пари за празници на възрастните с най-ниски пенсии.

 

Пенсионерите последно получиха допълнителни 40 лв. за Коледа, което струваше на хазната 51 млн. лв. „Това го правим за осми път. Това означава, че близо половин милиард са дадени повече за пенсионерите по време на нашето управление“, коментира тогава Борисов.

 

Надбавки би трябвало да получат пенсионерите, които вземат пенсия до 363 лв. включително, колкото е линията на бедност за тази година. Това по последни данни на НОИ са около 1,2 милиона пенсионери.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта