12 Август 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
ОБЩЕСТВО
09.03.2020 16:31

Коментари 0 / Видяна 4854

Променят движението по улици в ЦГЧ на Благоевград

Още по темата: Без изненади! „Временните“ директори на детски градини в Благоевград остават за постоянно Конкурсите за директори в Благоевград – приказки с ОЧАКВАН край Ще намали ли Общината „тротоарното право“ за заведенията? Общинската администрация в Благоевград възстанови работата си Радослав Тасков поиска мораториум върху застрояването на зелени площи Отстраненият от ВАС и АС Румен Томов продължава да уволнява! Напрежение в петричкото село Яворница! Ясен Попвасилев ще управлява временно община Благоевград Да управляваш на инат! Кметът на Благоевград прави фестивал, вместо да подкрепи болниците в града! Дезинфекцират със специализирана техника откритите обществени площи в Благоевград

 

Община Благоевград предприема редица промени в транспортната схема на града, съобщи на пресконференция днес зам.-кметът Евгени Терзиев.  От кметското ръководство очакват, че с промените в организацията на движение, освен че ще се облекчи движението на автомобили в ЦГЧ, ще се подобри и качеството на атмосферния въздух.

 

Първата промяна засяга ул. „Менча Кърничева“ в участъка и зад полицията. В момента тази част от улицата се ползва изцяло за паркинг от служителите на МВР. Цялата улица обаче предстои да бъде отворена за движение в посока ул. „Илиден“ и по този начин да се облекчи трафикът на кръговото кръстовище при Строителния техникум.

 

Втората промяна касае ул. „Цар Иван Шишман“, която ще бъде извадена от Синята зона. Паркирането в района ще се осъществява само на обособените паркинги, но не и по протежение на улицата, което със сигурност се облекчи трафика в този район.

 

Освен това ще бъде забранен престоят и паркирането в дясната лента на ул. „Джеймс Баучер“ във времето от 7.00 до 9.00 и от 16.00 до 18.00 часа в делнични дни. Улица „Братя Миладинови“ в района на болницата пък става еднопосочна, като движението ще се осъществява в посока ул. „3-ти март“.

  

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта