12 Август 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
ОБЩЕСТВО
09.03.2020 17:01

Коментари 0 / Видяна 2346

Нова болница, балнеосанаториум с минерална вода и язовир „Ракочевица“?

Още по темата: Без изненади! „Временните“ директори на детски градини в Благоевград остават за постоянно Конкурсите за директори в Благоевград – приказки с ОЧАКВАН край Ще намали ли Общината „тротоарното право“ за заведенията? Общинската администрация в Благоевград възстанови работата си Радослав Тасков поиска мораториум върху застрояването на зелени площи Отстраненият от ВАС и АС Румен Томов продължава да уволнява! Напрежение в петричкото село Яворница! Ясен Попвасилев ще управлява временно община Благоевград Да управляваш на инат! Кметът на Благоевград прави фестивал, вместо да подкрепи болниците в града! Дезинфекцират със специализирана техника откритите обществени площи в Благоевград

 

Нова общинска болница,  балнеосанаториум с минерална вода и язовир „Ракочевица“ да бъдат изградени. Такава идея има общинското ръководство, което обяви на пресконференция за така важните проекти. Откъде обаче ще се намерят пари, така и не стана ясно. Имало други начини за намиране на финансов ресурс за тези мащабни проекти, какви обаче, предстои да видим. Новата сграда на болницата ще  е на площ от 15 000 квадратни метра. Тя ще обедини всички разпокъсани отделения. Ще се направи Подробен устройствен план за построяването на новата болница в града. Тепърва ще се търсят начини на финансиране, тъй като общината не разполага с парични средства.

 

Досегашните отделение в болницата ще функционират до построяване на новата сграда.

Също така ще се реанимира и язовир „Ракочевица” над село Хърсово. Такъв проект е направен още през 1979 година, а при управлението на Причкапов като кмет през 2002-2007 година също бе направен опит за неговото реализиране. Язовирът е започнат като  са изградени довеждащи деривации. По груби сметки от 2007 година ще струва поне 100 милиона лева.

 

 

„Хоризонтът за водоснабдяване на Благоевград от река Бистрица е до 2020-2025 година. Трябва да мислим в перспектива. Провели сме разговори с кмета на община Симитли – Апостол Апостолов, тъй като част от обекта е на територията на Симитли. Целта ни е да обезпечим не само Благоевград, но и Симитли с вода и за населението, и за промишлеността”, уточни зам.-кметът по строителството – Евгени Терзиев. 

 

Източник: Agencia.bg

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта