02 Юни 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
ОБЩЕСТВО
12.03.2020 09:08

Коментари 1 / Видяна 1588

Ударна дезинфекция на учебни заведения в Благоевград срещу COVID-19

Още по темата: Паметник на бездомното куче „цъфна“ в Благоевград Поискаха оставката на зам.-кмета по култура в Община Благоевград Благоевградската общественост почете 144 години от смъртта на Георги Измирлиев - Македончето Калъмбов продава хотел за баснословна сума Безвремието, което убива Благоевград Призовават кмета на Благоевград към действия Областният управител Бисер Михайлов свика спешно кризисния щаб за Коронавируса! На училище по време на пандемия Ударна дезинфекция на учебни заведения в Благоевград срещу COVID-19 Благоевградчани излизат на протест

 

Общежитията за учениците от Езиковата и Математическата гимназия, Спортният интернат и ЮЗУ – Благоевград вчера бяха подложени на  ударна дезинфекция срещу коронавируса.

 

С превантивните мерки се зае специалистът Иван Попов и негов асистент, които вчера бяха засечени от репортер да влизат  в ученическото общежитие в пълно „бойно“ снаряжение –  със специални костюми и маски.

 

Ето какво заяви Попов по повод предпазните мерки: „Ползват се препарати на алкохолна основа с мощно бактерицидно и вирусоцидно действие. Обработваме обекти, в които има засилено присъствие на хора – учебни заведения, кина, театри, мола“.

 

 По думите му новият вирус Ковид-19 не е устойчив на външна среда и е чувствителен на дезинфектанти за обща употреба. При наличие на потвърдени случаи на коронавирус честотата на дезинфекцията в зависимост от обектите може да варира от 4 пъти на ден до дезинфекция на всеки час, като в обществения транспорт се препоръчва да се прави след всеки курс. 

 

„Най- вече трябва да се засили профилактиката, включваща елементарни хигиенни навици, като често миене на ръце. Обикновеният сапун обаче няма да свърши работа, най-добре е да се използват препарати с алкохолни и хлорактивни съставки”, категоричен е хигиенният специалист.

 

 

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари:

Спасова, 12.03.2020 19:38

Ударната дезинфекция се състои в обилно хлориране, а все пак сме в 21 век. Да му мислят децата и техните родители, пък и учителите са изложени на тази газова атака. Жалко е, че тези, които трябваше да вземат правилното решение, не проявиха разум, а инат.

1

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта