05 Юни 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
ОБЩЕСТВО
14.03.2020 09:18

Коментари 0 / Видяна 956

Областният управител Бисер Михайлов свика спешно кризисния щаб за Коронавируса!

Още по темата: Паметник на бездомното куче „цъфна“ в Благоевград Поискаха оставката на зам.-кмета по култура в Община Благоевград Благоевградската общественост почете 144 години от смъртта на Георги Измирлиев - Македончето Калъмбов продава хотел за баснословна сума Безвремието, което убива Благоевград Призовават кмета на Благоевград към действия Областният управител Бисер Михайлов свика спешно кризисния щаб за Коронавируса! На училище по време на пандемия Ударна дезинфекция на учебни заведения в Благоевград срещу COVID-19 Благоевградчани излизат на протест

 

Областният управител Бисер Михайлов откри извънредно заседание на Областния оперативен щаб за борба с корона вируса  днес в Конферентната зала на Областна администрация Благоевград, къде се обсъди готовността на лечебните заведения, всички те разполагат с налични предпазни материали – маски, ръкавици, очила, защитни екипи и дезинфектанти, има създадена организация в инфекциозните отделения.

 

На заседанието се уточни колко е важна отговорността на гражданите към личната хигиена, ограничаването в максимална степен на контактите, особено на места със струпване на множество хора.

 

Констатирано бе, че в областта непрекъснато се следи и са предприети всички мерки, за недопускане разпространението на COVID-19, като към момента място за паника няма, няма и регистрирани положителни резултати на коронавирус.

 

Във връзка с епидемичната обстановка и обявеното Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание на Република България извънредно положение, препоръките на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и със Заповед на Министъра на здравеопазването се въвеждат следните противоепидемични мерки на територията на Република България:

 

 Преустановяват се посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, търговски обекти и центрове, заведения за обществено хранене, с изключение на магазини за хранителни стоки, аптеки и дрогериите.

 

Преустановяват се учебни занятия и всички извънкласни мероприятия (зимни, клубове, зелени училища, екскурзии и др.) в училищата, университетите и в другите обучителни институции и организации. При възможност се въвежда дистанционна форма на обучение.

 

Преустановяват се посещения на деца в детски ясли и детски градини.

 

Преустановяват се всякакви групови форми на дейност и работа  с деца и ученици, извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната  им форма.

 

Преустановява се провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, включително спортни, културно-развлекателни и научни (кина, театри, концерти, музеи, конференции, спортни и СПА центрове, фитнес-зали и др.)

 

Всички работодатели в зависимост от спецификата и възможностите на съответната трудова дейност да въведат дистанционна форма на работаза служителите си. Когато това е невъзможно , работодателите организират провеждане на засилени противоепидемични мерки.

 

Преустановяват се детски и женски консултации, профилактични прегледи, профилактичните имунизации, приема и провеждането на планова оперативна дейност, включително присаждането на органи от живи и трупни донори, кактои свиждания във всички лечебни заведения.

 

Отменят се т.I, т.5-11и т. II от Заповед РД-01-122/11.03.2020 г. на министъра на здравеопазването.​

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта