17 Януари 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6133 BGN
1 GBP = 2.1976 BGN
СТРАНА
17.03.2020 11:51

Коментари 0 / Видяна 874

Масови оставки на медиците от Втора градска болница

Още по темата: Учени предупредиха: Ковид-19 може да премине в хронична форма Увеличават заплатите на медиците Отпускат 23 млн. лева за ремонт на три КПП-та, ГКПП Кулата и Златарево сред тях Дрогираният, помел Милен Цветков, признал, че той е шофирал - нямал спирачен път Тежко остава състоянието на пострадалото на АМ „Тракия“ дете Лекарският съюз: Касата или МЗ да покрият разходите за PCR тестове на пациенти при хоспитализация Лекари спорят да се тестват ли децата за COVID-19 преди ваксина Подготвят заповедта за възобновяване на детските и женските консултации Отбелязваме Световния ден на здравето Монтираха станция за сгъстен въздух в Тубдиспансера в Благоевград

 

Със заповед на здравния министър Втора градска болница трябва да се трансформира в инфекциозна болница, в която да се лекуват по-леките случаи на коронавирус.

 

Част от персонала е решил да подаде оставка. Аргументите им са недостига на апаратура, липсата на опит в третирането на такива болести и още.

 

„Разбрах за проблема и съм тук за да говоря с колегите. В една такава ситуация те трябва да бъдат подкрепени.

 

Обществото очаква от нас да сме на първия ред. Няма нищо страшно в това да излезем и да се борим. Мога да кажа, че ние лекарите трябва да излезем от домовете си.

 

Ние трябва да сме в болниците, защото обикновеният човек разчита изцяло на нас”, каза д-р Асен Меджидиев от БЛС.

 

„Всеки един човек очаква от нас да го защитим. Това, че е една болница не е подготвена не е нещо ненормално. В Китай създадоха болници за дни без да са готови със специалисти в тях.

 

Трябва да се действа адекватно и бързо. Това важи за цялото общество и най-много за нас. Правителството има огромния ангажимент да оборудва тези лечебни заведения”, добави още той.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта