05 Юни 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СТРАНА
18.03.2020 12:18

Коментари 0 / Видяна 564

Топло до края на седмицата, сняг и студ от понеделник

Още по темата: От 7 до 37 градуса през юни НИМХ: Юни ще започне с дъжд и хладно време Без промяна на времето в следващите дни 40 сантиметра сняг натрупа в Рила и Пирин Без изгледи за подобрение на времето: остава хладно, с превалявания Идва рекордно горещо лято Силна буря с проливни дъждове наводни Солун Какво ще е времето през почивните дни? Мощна буря и порой в Гоцеделчевско Градушка попиля Северозападна България!

 

Температурите над по-голямата част от Европа са пролетни, с изключение на северните и северозападни части – Британските острови и Скандинавието.

 

Това ще остане така в следващите няколко дни, а в края на седмицата настъпва сериозна промяна.

 

Днес облачността ще бъде променлива, над Източна България и планините – по-често значителна. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

 

Температурите ще бъдат от 7-9 градуса в източните райони до около 15 градуса в крайните северозападни и югозападни части на страната.

 

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури утре ще бъдат от около нула до 5 градуса.

 

Утре над страната ще има средна и висока облачност. ще духа съвсем слаб вятър от запад и северозапад, а дневните температури слабо ще се повишат и ще бъдат от 11 до 16 градуса.

 

В петък ще бъде слънчево и топло, с температури сутрин от 1-2 до 7 градуса  и след обяд от 14 до 19 градуса. Сутрин на места около водните басейни е възможно за кратко видимостта да бъде намалена от мъгли, но те бързо ще се разсейват.

 

Най-топлият ден на седмицата ще бъде в събота. Минималните температури ще са от 2 до 9 градуса, а дневните – от 15 до 20, на места и малко по-високи.

 

Промяната на времето започва в неделя и този път тя няма да бъде за 1-2 дни, а ще понижи температурите до февруарски стойности, при това – за около седмица: не бива да очакваме завръщане на пролетните температури до последните 1-2 дни на март  и дори до началото на април.

 

Още сутринта в неделния ден ще се появи и усили североизточен вятър.

 

Ще започнат превалявания от дъжд, които ще обхванат по-голямата част на страната. През нощта срещу понеделник и в понеделник ще вали над цялата страна, в северна България и високите полета на запад, включително Софийско – сняг, а в Южна – дъжд  и мокър сняг.

 

По високите места на запад  и  север ще се образува и снежна покривка.

 

Минималните температури ще бъдат отрицателни, а дневните – от около нула, плюс 3 в Северна, до 5-7 градуса в Южна България.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта