01 Април 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СВЯТ
26.03.2020 11:12

Коментари 0 / Видяна 314

Турция забрани на хората над 65 години да излизат навън

Още по темата: 422 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас Удължават извънредното положение до 13 май? В Кюстендил почина 57-годишен пациент с коронавирус 25-годишна жена наруши карантината си ден преди да свърши Депутат осигурява нови аспираторни апарати за болниците в Благоевград, Гоце Делчев и Разлог Транспортираха в инфекциозно отделение заразения с коронавирус от Плоски Разтърсващ разказ на роднина на починалите в Благоевград майка и дъщеря от COVID-19 (Видео) Банско след блокадата – ще има ли ефект от карантината Лекари от Банско прикривали 50 души със симптоми Мъж от Благоевград наруши задължителната карантина

 

Турското министерство на вътрешните работи обяви забрана за излизане на улицата, в парковете и градините на гражданите над 65-годишна възраст, както и на онези, които са с хронични заболявания, заради риска от коронавируса, предаде БТА.

 

Мярката влиза в сила от полунощ и е в рамките на Закона за обществения ред в окръзите, се посочва в съобщение на вътрешното министерство.

 

Това е една от най-радикалните мерки на властите, предприети досега в борбата срещу Ковид-19.

 

Преди това турският министър на здравеопазването в публично изявление по телевизията призова възрастните хора да не излизат навън.

 

На 24.03 т.г. бяха отменени картите за безплатно пътуване в градския транспорт на пенсионерите над 60 години.

 

А Дирекцията по религиозни въпроси наложи забрана за колективните молитви в джамиите на възрастните хора.

 

Според статистики в Турция около 7,5 млн. възрастни хора са разглеждани като уязвима група за новия коронавирус.

 

По последни данни от турското здравно министерство – заразените с коронавирус в страната са 947 души, а от тях 21 са загинали.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта