01 Април 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СТРАНА
26.03.2020 15:55

Коментари 0 / Видяна 1066

Д-р Кунчев: Очаквам между 10 и 15 положителни за коронавирус, вече има няколко случая от Пампорово

Още по темата: 422 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас Удължават извънредното положение до 13 май? В Кюстендил почина 57-годишен пациент с коронавирус 25-годишна жена наруши карантината си ден преди да свърши Депутат осигурява нови аспираторни апарати за болниците в Благоевград, Гоце Делчев и Разлог Транспортираха в инфекциозно отделение заразения с коронавирус от Плоски Разтърсващ разказ на роднина на починалите в Благоевград майка и дъщеря от COVID-19 (Видео) Банско след блокадата – ще има ли ефект от карантината Лекари от Банско прикривали 50 души със симптоми Мъж от Благоевград наруши задължителната карантина

 

Между 10 и 15 нови случая за днес очаква д-р Ангел Кунчев.

 

Вече има и няколко случая от Пампорово, съобщи той в предаването "Плюс-минус" по NOVA.

 

Не става дума за противопоставяне между щаба и медицинския съвет, а става въпрос за мнението на един-двама специалисти, каза епидемиологът.

 

"Сблъсъкът е между личното мнение на един-двама души, които защитават тезата за масов скрининг са членове на експертния съвет, който аз няколко пъти събирах.

 

Нито дума не обелиха там и след това тръгнаха по студиата да обясняват", не скри възмущението си епидемиологът. "В тези времена не трябва да има разнобой. Трябва да има единоначалие", коментира той.

 

"Това, което трябва да правим, е да ограничаваме разпространението. Празна е дискусията за тестовете. При бързите тестове резултатите не са удовлетворяващи", заяви главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

 

По думите му вече са му представили 16 оферти за бързи тестове.

 

Човек стига или до пари, или до жена. Ако има смисъл от скрининг, ние ще го организираме, но по-скоро върху групи, които са в рискова възраст. Още преди 10 дена изследвахме хората с пневмония.

 

Едната група са хора, които се връщат от чужбина, а другата група е, немалка, на хората, които са били на ски - както в Алпите, така и в Банско и Пампорово.

 

Третата група са хора, които са контактували помежду си или ходят в болниците.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта