17 Януари 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6133 BGN
1 GBP = 2.1976 BGN
СТРАНА
01.04.2020 11:47

Коментари 0 / Видяна 514

220 машини чистят пътищата в страната, има условия за преспи и навявания

Още по темата: МВР И АПИ: Шофирайте внимателно, има заледени и снежни участъци Проливният дъжд отнесе мост в Разложко До - 15 градуса в неделя Оранжев код за интензивни дъждове е в сила за 6 области в страната Валежите в Западна България спират До минус 10 градуса в края на седмицата Опасност от наводнения в страната Доставят още 25 хиляди ваксини на 4 януари Абсолютен температурен рекорд за деня Облачна събота

 

Двеста и двадесет машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/.

 

Без ограничение е преминаването през високопланинските проходи, с изключение на прохода "Шипка", по който до 3 април е спряно преминаването заради изграждане на връзката на обхода на Габрово с първокласен път.

 

Прогнозата на метеоролозите е за валежи от сняг над по-голямата част от страната. В комбинация със силния вятър на много места ще има условия за преспи и навявания.

 

Оранжев код за опасно време днес е определен в областите Смолян и Благоевград, а жълт в 13 области: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив и Кърджали.

 

Прогнозата на метеоролозите е за валежи и натрупване до 15 см сняг, а по планинските райони и над 25 см.

 

АПИ апелира шофьорите, на които им се налага да пътуват да тръгват само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция".

 

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при снеговалеж, затруднява работата на почистващата техника и възпрепятства пътуването на останалите шофьори.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта