17 Януари 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6133 BGN
1 GBP = 2.1976 BGN
ОБЩЕСТВО
01.04.2020 13:23

Коментари 0 / Видяна 5598

Депутат осигурява нови аспираторни апарати за болниците в Благоевград, Гоце Делчев и Разлог

Още по темата: 233 са новите случаи на коронавирус у нас СЗО: Да не се изисква ваксинация при пътуване в чужбина Учен каза колко месеца имунитет има след COVID-19 Над 20 българчета с тежко усложнение след прекаран COVID-19 Облекчават мерките срещу Covid-19 в Гърция Коронавирусът в България: Спад в процента положителни проби Променят част от противоепидемичните мерки от утре 2,3 млн. българи получават ваксината през първото полугодие COVID-ужас: Пет деца с коронавирус развили миокардит Прекаралите COVID-19 имат имунитет поне 5 месеца

 

Народният представител от ДПС Делян Пеевски осигурява нови аспираторни апарати на стойност над 120 000 лева за болниците в Благоевград, Гоце Делчев и Разлог.

 

Това съобщи Радослав Ревански, кмет на община Белица.

 

Ревански не пропусна да отбележи, че Делян Пеевски бe eдин oт първитe дaритeли от началото на разпространението на пандемията у нас.

 

“Лично аз се заех с дарителската кампания на г-н Пеевски, като за болниците в Пиринско са осигурени защитни облекла за многократна употреба, по 50 бързи теста, както и хиляди маски за рискови групи, за болници, общини и държавни институции, не само в благоевградски район но и в цялата страна”, допълни кметът Ревански.

 

Към момента Народният представител от ДПС Делян Пеевски e най-големият дарител в България в борбата срещу заразата с коронавирус с над 2 милиона лева дарения към този момент.

 

Досега за трите най-големи болници в София и за много други по-малки лечебни заведения в страната депутатът предостави безвъзмездно над 1,6 милиона лева за покупка на аспиратори, консумативи, защитни облекла, тестове и всички важни нужди, възникнали заради пандемията.

 

Още в първите дни ВМА получи 700 000 лева от Пеевски за битката със заразата, половин милион лева бяха дарени от него на “Пирогов” и 160 000 лева – за “Александровска”.

 

Отделно Пеевски дари още 300 000 лева на 18 медицински заведения в страната.

 

Благоевградската – 46 000 лева, а по 42 500 лева са дарени на лечебните заведения в Гоце Делчев и Разлог, както и Старозагорската болница е получила 54 000 лева, Пазарджишката – 48 500 лева.

 

Други 13 болници са получили дарение от общо 66 500 лева от Делян Пеевски.

 

Още 5 000 лева Пеевски е дарил на Многопрофилната болница за активно лечение в Ардино.

 

Средствата, предоставени от политика, са за закупуване на предпазни средства срещу COVID-19.

 

Рекордната сума от над 2 милиона дарения беше достигната към 31 март, след като Пеевски се включи в дарителската кампания на здравното министерство за борбата с COVID 19.

 

Eврoдeпутaтът Илхaн Кючук блaгoдaри нa дeпутaтa Дeлян Пeeвcки зa прeдocтaвeнитe мacки и чoвeшкoтo oтнoшeниe.

 

Тoй публикувa cнимки кaк члeнoвe нa Млaдeжкoтo ДПC рaздaвaт мacки нa грaждaнитe.

 

“Ниe, Млaдeжкo ДПC ocъзнaвaмe, чe нaшaтa миcия в тeзи тeжки дни e изключитeлнo вaжнa. В тaзи биткa вcички cмe рaвни!

 

Блaгoдaря нa нaрoдния прeдcтaвитeл oт ДПC Дeлян Пeeвcки зa прeдocтaвeнитe мacки и чoвeшкoтo oтнoшeниe”, зaяви Кючук.

 

Областният лидер на ДПС и кмет на община Ардино инж. Изет Шабан и ръководството на МБАЛ-Ардино също изказват благодарност към депутата Делян Пеевски за направеното дарение.

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта