02 Декември 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6326 BGN
1 GBP = 2.1769 BGN
СВЯТ
17.04.2020 17:00

Коментари 0 / Видяна 1152

Лодка с мигранти се обърна в Дунав, осем са безследно изчезнали

Още по темата: Един пострадал и четирима задържани при масов бой в бежански център в София Масов бой в бежански център в София, полицията се намеси 31 мигранти са засечени тази сутрин в гориста местност край с. Вакарел Заловиха 11 нелегални чужденци на АМ "Тракия" Финландия взема 130 бежанци от Гърция Близо 13 800 непридружени непълнолетни мигранти са поискали убежище в ЕС през 2019 г. Лодка с мигранти се обърна в Дунав, осем са безследно изчезнали Хванаха 72 мигранти, опитващи се да достигнат Острова през Ламанша Мигрантите на гръцко-турската граница напускат района Границите на Турция остават затворени за България

 

Най-малко един човек е загинал, а още осем са безследно изчезнали след като лодка, превозваща мигранти и контрабандисти, се обърна в Дунав, съобщи граничната полиция на Румъния.

 

Шестнадесет мигранти от различни азиатски и африкански страни, заедно с двама контрабандисти, бяха на борда на катера, който се опитваше да премине речната граница откъм Сърбия.

 

Лодката се преобърна близо до югозападния град Дробета-Турну Северин късно в четвъртък, заяви говорителят на полицията Александра Гаван пред АФП.

 

"Гранични полицаи забелязаха няколко души във водите на река Дунав, които молеха за помощ", се казва в изявление на полицията и се добавя, че "са спасени девет души с риск от удавяне".

 

Спасените са осем мигранти от Сирия, Ирак, Йемен, палестинските територии и един от контрабандистите от Сърбия.

 

Всичките били с хипотермия.

 

"Малко след като лодката напусна Сърбия, тя започнала да поема вода", се казва в изявлението на полицията.

 

"Уплашени, мигрантите се изправили и лодката се преобърнала."

 

Румъния не принадлежи към шенгенската зона в ЕС и рядко мигрантите се опитват да влязат в страната.

 

Строгите мерки на Унгария по границата си със Сърбия означават, че мигрантите и бежанците трябва да търсят други начини за опит да стигнат до Западна Европа.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта