04 Декември 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6209 BGN
1 GBP = 2.1614 BGN
СВЯТ
01.05.2020 16:25

Коментари 0 / Видяна 1062

Финландия взема 130 бежанци от Гърция

Още по темата: Един пострадал и четирима задържани при масов бой в бежански център в София Масов бой в бежански център в София, полицията се намеси 31 мигранти са засечени тази сутрин в гориста местност край с. Вакарел Заловиха 11 нелегални чужденци на АМ "Тракия" Финландия взема 130 бежанци от Гърция Близо 13 800 непридружени непълнолетни мигранти са поискали убежище в ЕС през 2019 г. Лодка с мигранти се обърна в Дунав, осем са безследно изчезнали Хванаха 72 мигранти, опитващи се да достигнат Острова през Ламанша Мигрантите на гръцко-турската граница напускат района Границите на Турция остават затворени за България

 

Гръцкото министерство на миграцията заяви, че Финландия се е съгласила да приеме 100 непридружавани деца-бежанци и 30 възрастни, подали молба за убежище, съобщи Катимерини.

 

Така броят на държавите, започнали да приемат мигранти от гръцките бежански лагери се увеличава.

 

През февруари финландското вътрешно министерство заяви, че ще приеме до 175 лица, търсещи убежище, от лагери в Кипър, Гърция, Италия и Малта, за да „облекчи хуманитарната ситуация“ на бежанците в средиземноморските държави-членки на ЕС.

 

Превозването на децата и възрастните, които ще се съберат със семействата си, които вече са във Финландия, ще започне през следващите седмици и трябва да приключи до края на май. Гръцката страна заяви, че това е проява на „практическа солидарност“ от страна на Хелзинки.

 

Десетки хиляди бежанци и мигранти, включително хиляди деца без придружител, живеят в трудни условия в пренаселените лагери на няколко гръцки острова. Част от мигрантите са преместени в лагери, апартаменти и центрове за настаняване в континенталната част на страната.

 

Гръцкото правителство се обърна за съдействие към останалите държави от ЕС да помогне за разпределянето на тежестта. През последните седмици 12 деца бяха приети в Люксембург и 47 в Германия.

 

Гърция се опитва да изпрати 1 600 деца-бежанци без придружител в други държави от ЕС.

 

Министерството на миграцията заяви, че е получило от Австрия 60 специално пригодени контейнери, които да бъдат използвани за жилища, здравни заведения и карантина при съмнения за случаи на коронавирус. Австрийското правителство е обещало да изпрати 181 такива съоръжения.

 

Четиридесет от новопристигналите контейнери ще бъдат изпратени на остров Самос, където се намира най-пренаселеният бежански лагер в Гърция. Десет ще бъдат използвани за покриване на неотложни нужди, а останалите тридесет ще бъдат използвани като част от нов лагер, който се изгражда на острова.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта