30 Септмври 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СТРАНА
12.05.2020 14:45

Коментари 0 / Видяна 606

Борисов: Обмисляме ДДС за книги също да бъде намалено на 9%

Още по темата: Борисов за Цветанов: Той си има ново семейство, а при мен останаха децата Борисов: Разделението не е успешна формула в политиката Минималното обезщетение за безработица става 12 лв. на ден БСП и ДПС поискаха оставката на Цвета Караянчева Парламентът ще продължи работа по второто четене на Изборния кодекс ДПС няма да се регистрира в пленарна зала заради Изборния кодекс Парламентът ще разгледа на второ четене промените в Изборния кодекс 66-и ден на антиправителствени протести в София Подготвят Велико народно въстание 3 Поредна вечер на недоволство в София

 

Обмисляме ДДС за книги също да бъде намалено на 9%. Това обяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в Народното събрание във вторник.

 

По-рано днес стана ясно, че ГЕРБ ще внесат предложение за спад и в данъка за заведенията и развлекателния сектор.

 

“Със сигурност това няма да влезе в сила от догодина.

 

Това е мярка за подкрепа, мярка в условията на коронавирус. Ако се види, че събираемостта не е по-голяма и не излизат всички на светло, тя ще бъде прекратена”, поясни министър-председателят.

 

“Владислав Горанов е категорично против 9% ДДС за хотелиерството и ресторантьорството. И Менда Стоянова затова не е тук. Считат, че това е груба грешка, но решението е политическо, защото срещу нас стоят политически партии, които искат не само това ДДС да падне.

 

Въобще да махнем данъците – най-добре. Тогава би било един празник”, заяви още Борисов.

В отговор на въпрос чие е решението, Борисов подчерта, че то е на ПГ на ГЕРБ.

 

“По принцип ГЕРБ са против категорично, но аз считам, че това е един шанс за осветляван на бранша, да започват да плащат заплатите и осигуровките към тях на реалната им стойност. Затова не могат да проработят мерките 60 на 40″, коментира министър-председателят.

 

“Това да бъде до 2021 г., ако разбира се работи добре, защото браншът счита, че това ще донася повече приходи в бюджета. Моите колеги считат, че ще понесем загуби в приходната част от над 150 млн. лв. Да видим кой ще бъде прав. Истината е, че със заповед на министъра работата на този бранш е забранена и сега на части се отварят тераси или даваме им

предписания, разстояния, събиране на хора. Това е месеци наред.

 

Не виждам скоро това да се промени, защото държавите, които си позволиха да го направят, вече берат горчиви

плодове. Имам предвид онези, които подцениха пандемията”, заяви още Борисов.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта