17 Януари 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6133 BGN
1 GBP = 2.1976 BGN
СТРАНА
12.05.2020 14:45

Коментари 0 / Видяна 694

Борисов: Обмисляме ДДС за книги също да бъде намалено на 9%

Още по темата: Борисов заръча: В петък зимата идва, така че да се внимава много (ВИДЕО) Борисов: Увеличение на заплатите се предвижда и във висшите училища Борисов: Здравните власти ще организират ваксинация за пример (ВИДЕО) Борисов: Правителството е готово за парламентарни избори на 28 март Борисов от хеликоптер над АМ „Хемус”: Прекрасна ни е държавата, но е трудна за строителство (ВИДЕО) Премиерът Борисов: Управляваме най-правилно финансите, икономиката и здравните мерки по време на кризата заради COVID-19 Борисов: От днес имаме пълна диверсификация (ВИДЕО) Премиерът Борисов в Рилския манастир: Благодаря на църквата, която ни помага в кампанията за ваксинирането срещу COVID-19 Правителството реши: Помагаме с ваксини на Северна Македония 184 милиона лева за готовността на болниците за лечение в условията на пандемията

 

Обмисляме ДДС за книги също да бъде намалено на 9%. Това обяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в Народното събрание във вторник.

 

По-рано днес стана ясно, че ГЕРБ ще внесат предложение за спад и в данъка за заведенията и развлекателния сектор.

 

“Със сигурност това няма да влезе в сила от догодина.

 

Това е мярка за подкрепа, мярка в условията на коронавирус. Ако се види, че събираемостта не е по-голяма и не излизат всички на светло, тя ще бъде прекратена”, поясни министър-председателят.

 

“Владислав Горанов е категорично против 9% ДДС за хотелиерството и ресторантьорството. И Менда Стоянова затова не е тук. Считат, че това е груба грешка, но решението е политическо, защото срещу нас стоят политически партии, които искат не само това ДДС да падне.

 

Въобще да махнем данъците – най-добре. Тогава би било един празник”, заяви още Борисов.

В отговор на въпрос чие е решението, Борисов подчерта, че то е на ПГ на ГЕРБ.

 

“По принцип ГЕРБ са против категорично, но аз считам, че това е един шанс за осветляван на бранша, да започват да плащат заплатите и осигуровките към тях на реалната им стойност. Затова не могат да проработят мерките 60 на 40″, коментира министър-председателят.

 

“Това да бъде до 2021 г., ако разбира се работи добре, защото браншът счита, че това ще донася повече приходи в бюджета. Моите колеги считат, че ще понесем загуби в приходната част от над 150 млн. лв. Да видим кой ще бъде прав. Истината е, че със заповед на министъра работата на този бранш е забранена и сега на части се отварят тераси или даваме им

предписания, разстояния, събиране на хора. Това е месеци наред.

 

Не виждам скоро това да се промени, защото държавите, които си позволиха да го направят, вече берат горчиви

плодове. Имам предвид онези, които подцениха пандемията”, заяви още Борисов.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта