13 Юли 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
РЕГИОН
17.05.2020 11:42

Коментари 0 / Видяна 564

Хотелите в Сандански отварят с ограничен персонал, чакат първите гости за 24 май

Още по темата: От 1 юли започва приемът на документи за записване на деца в детските градини на Община Сандански Бившият кмет на Сандански Кирил Котев напусна ГЕРБ Последни два дни с 5 % отстъпка при плащане на Местни данъци и такси в Община Сандански Археологическите разкопки на Хераклея Синтика ще започнат в началото на юли Кметът на Община Сандански – Атанас Стоянов бе избран за председател на Сдружението на Югозападните общини Шествие на абитуриентите в Сандански Спипаха незаконно такси в Сандански Древен обичай за здраве „оживява“ навръх Еньовден в Сандански Откриха първия в България учебен корпус за термални и СПА процедури в Сандански „Пирин Фолк“ Сандански 2020 ще се състои

 

С ограничен персонал и на ръба на фалит хотелите в Сандански започнаха да отварят врати.

 

Тече трескава подготовка за покриване на критериите за безопасност. Очакват се и първите туристи следващия уикенд.

 

"Стремим се да вървим в посоката да отворим следващия уикенд, когато има 3 празнични дни", заяви секретарят на Сдружението на хотелиерите и туроператорите в Сандански Георги Митрев пред Bulgaria ON AIR.

 

Дотогава всички предписания от Министерството на здравеопазването, описани в 19 страници, трябва да бъдат изпълнени. Резервациите вече започват.

 

"Много почистване, много дезинфекция, поставяне на предпазни прегради навсякъде, за да няма допир с гостите. Изискванията наистина са много", допълни Митрев.

 

Хотелите трябва да подсигурят на гостите си кетъринг по стаите, за да няма струпване в ресторантите.

 

Засега загубите за огромни, а персоналът съкратен поне на половина. От общината се надяват туризмът да се съвземе.

 

"Една част от тях все още търсят икономическата логика на отварянето на един обект, защото наистина разходите са огромни.

 

Рано е да правим изводи относно икономическото състояние и това дали туризмът може да се върне към старото статукво. Определено няма как да стане, това не е еднократен акт, това е дълъг процес", смята кметът на Сандански Атанас Стоянов.

 

Община Сандански обмисля допълнителни мерки за стимулиране на туристическия бизнес. Засега намалени са наемът на тротоарните и общински площи, както и туристическата такса.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта