13 Юли 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СТРАНА
21.05.2020 15:18

Коментари 0 / Видяна 948

Издирват чрез Интерпол доведения син на Емилия Масларова за убийството на Станка Марангозова

Още по темата: Откриха тялото на обесен мъж в Дупница Внукът на Елвис Пресли се самоуби След протестите в София: Двама души са приети в Арестуваха Ивайло Мирчев след като протестиращите пробиха полицейския кордон (На живо) Напрежение в парк „Росенец“ Полицията почти изпусна контрола над протестиращите в София 1 млн. лева за свободата на Пламен Бобоков Влак прегази човек край Бело поле Узунов вече е с обвинение, заведоха Милушев във военната прокуратура Четирима арестувани след претърсванията в президентството

 

Бизнесменът Иво Масларов е човекът, за когото прокуратурата обяви, че е обявен за издирване чрез Интерпол като поръчител на убийството на финансовата брокерка Станка Марангозова, съобщи БНТ по неофициална информация.

 

Той е син на втория съпруг на бившата социална министърка Емилия Масларова и няма кръвна връзка с нея. Занимава се с бизнес, включително и в чужбина. Известен е в престъпния свят.

 

Той имал претенции към жертвата за пари, които й дал да управлява, но не бил доволен от печалбите.

 

Двамата се познавали повече от 10 г. Масларов и приближеният му Веселин Денков са разследвани от Специализираната прокуратура за изнудване на Марангозова.

 

Тя е убита само ден преди да започне делото срещу тях в Специализирания наказателен съд. Брокерката е била и основният свидетел, съобщи “24 часа”.

 

Масларов е напуснал България през март. Скандалите за пари и делото срещу Масларов по сигнал на Марангозова са мотивите на бизнесмена да поръча убийството на брокерката, смятат разследването.

 

Години наред той я притискал за пари и тя му плащала, но от личните си средства, за да няма проблеми. След това започнала да води граждански дела срещу него, за да си върне парите.

 

По оперативни данни в периода 2011-2016 г. през банковите сметки на Марангозова преминали над 300 млн. лв., пише “Монитор”.

 

Както обявиха от прокуратурата действащ офицер от НСО е арестуван като лидер на банда за мокри поръчки, изнудване и разпространение на наркотици.

 

Той е приел поръчката от Масларов и е организирал убийството на Марангозова. Служителят е арестуван, както и физическия убиец и помагачът му.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта