04 Декември 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6209 BGN
1 GBP = 2.1614 BGN
РЕГИОН
22.05.2020 16:15

Коментари 0 / Видяна 794

След питане на ГЕРБ -Сандански стана ясно, че общината е похарчила над 111 000 лв. за ограничаване разпространението на Covid-19

Още по темата: Без “Синя зона” в Сандански през декември Говори семейството на Кристина, обвинена за убийството на децата си (Видео) Агенцията за закрила на детето: Няма сигнали от родителите на убитите деца в Сандански Майката-детеубийца от Сандански е спокойна в ареста! Спи, храни се добре, не плаче, не говори за децата ! Майката от Сандански, обвинена за убийството на децата си, признала: Георги ме заплаши, че ще ме принуди да се самоубия Жестоко убийство разтърси Сандански! Откриха заклани две деца В Сандански: Всички заведения с намалено работно време и без наргилета Филиалът на ДГ „Пролет“ в Сандански остава затворен до 20 ноември Нова детска градина ще бъде построена в Сандански Намаляват таксите за детски градини и ясли в Сандански

 

След питане на ГЕРБ-Сандански стана ясно, че Община Сандански е похарчила повече от 111 хиляди лв. за ограничаване разпространението на Covid – 19.

 

Данните бяха огласени от кмета Атанас Стоянов по време на редовната сесия на Общинския съвет, след получен въпрос от общинския съветник и ръководител на общинската структура на ГЕРБ Стоян Стоев.

 

Прави впечатление, че повече от 24 хил. лв. са заплатени на специализирана фирма за дезинфекция, въпреки че общински служители извършваха подобни дейности в централната градска част в периода на извънредното положение.

 

„Сумата наистина изглежда голяма, очакваме писмения отговор, за да видим всички пера на разходите.

 

Стартираме и серия от срещи по места, за да чуем каква е оценката на хората – как и дали общината се справи адекватно с кризисната ситуация“, коментира Стоян Стоев.

 

По думите му поводът за отправеното питане е както осветляване на разходите, така и множество постъпили сигнали от граждани за начина, по който се разходва общинският бюджет по време на криза.

 

„Не по-маловажна е и темата с колко ще намалеят постъпленията в общинския бюджет в тази ситуация и как ще се справим оттук нататък“, коментира още Стоян Стоев.

 

Той подчерта, че зададените въпроси целят само и единствено повече информация да достигне до хората и още веднъж припомни, че по време на извънредното положение ГЕРБ – Сандански са запазили мълчание, защото бе важна пълна мобилизация и обединение за преодоляване на кризата.

 

„Конкретен пример е начинът, по който бе отменена синята зона – това не може да стане с еднолична заповед на кмета, без да е поискано становище на Общинския съвет, но това бе важна и навременна мярка.

 

В такава ситуация и при подобни безспорни действия винаги ще имат нашата подкрепа“, коментира още Стоян Стоев.

 

От изнесената от кмета Атанас Стоянов информация стана ясно, че докато България се бореше с коронавируса, Община Сандански е похарчила повече от 32 хил. лв. за поддръжка и озеленяване на паркове и градинки.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта