07 Юли 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СВЯТ
27.05.2020 09:37

Коментари 0 / Видяна 372

Гърция отваря въздушната си граница с България

Още по темата: 30% спад на туристите в Гърция 14 дни под карантина в Гърция, ако на ГКПП „Кулата” дадете положителен резултат за COVID – 19 Важно за туристите в Гърция: €500, ако нямаш QR код Пътуващите за Гърция трябва да попълват специален формуляр Даваме 30 евро на ден на Тасос, 45 – на Халкидики Ген. Мутaфчийcки разпуска на плажа в Халкидики Цените на плажа в Гърция по-ниски от България Гърция върна стотици сръбски туристи, хотелиерите останаха шокирани Първи ден след карантината: 60% от хотелите в Гърция са затворени Отпада карантината за Гърция

 

Днес Гърция навлиза в нов етап от разхлабване на мерките срещу коронавируса, след като страната обяви поетапно отваряне на въздушните си граници.

 

В сряда, четвъртък и петък ще се осъществят първите планирани от и за България полети, съобщава БГНЕС.

 

Още няколко европейски дестинации ще бъдат отворени за въздушен транспорт с Гърция. Така общо планираните полети в страната ще бъдат 660, от които 86 – чуждестранни.

 

Щателното спазване на правилата за хигиена на ръцете, използването на маска, дистанция, почистване и дезинфекция, особено там, където има „контакт”, са основното условие за защита на пътниците и служителите.

 

Използването на маска е задължително от момента, в който пътникът влиза в летището.

 

На 1 юли ще могат да се приземяват международни полети на всички летища в страната.

 

По преценка на властите ще се извършват тестове на пътници. 14-дневната карантина при влизане в страната важи до 31 май за пристигащи пътници от международни дестинации.

 

Към този момент властите все още не са обявили официално кога ще бъде премахната карантината, но се очаква тя да бъде прекратена през юни.

 

От понеделник отново отвариха кафенета, баровете и заведенията за обществено хранене.

 

За всички важат строги санитарни мерки. Минималното разстояние между масите в зависимост от разположението на столовете трябва да бъде от 70 см до 1,70 метра.

 

Към момента е разрешено да се ползват само масите в пространства на открито, като максималният капацитет на маса е 6 човека.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта