07 Юли 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СТРАНА
28.05.2020 12:10

Коментари 0 / Видяна 294

Парламентът прие годишния доклад за дейността на КПКОНПИ

Още по темата: РЗИ в Народното събрание, връчват актовете на депутатите без маски Отхвърлиха ветото на президента Пак скандал за носенето на маски в парламента Единодушно депутатите приеха актуализацията на бюджета за държавните гаранции Депутатите се изпокараха заради носенето на предпазни маски Парламентът прие правилата за избор на състава на Комисията за защита на личните данни Ананиев: Трябва да има организация за работата в НС, там средата е рискова Глобяват ГЕРБ и БСП за неспазване на мерките НС трябва да открие процедура за избор на председател и 4-ма членове на КЕВР Веселин Марешки: Трябва да има безплатни лекарства за ученици до 4 клас и пенсионери

 

Парламентът прие годишния доклад за дейността на КПКОНПИ. Дебатите обаче не минаха без спорове.

 

„Не четем за това, че Комисията, която е призвана да се бори с незаконното придобиване на имуществото, беше забъркана в такъв скандал. Припомням само за терасата на бившия председател на Комисията Пламен Георгиев. В този доклад не четем и за „Апартаментгейт”, няма дума за тях”, заяви Кристина Сидорова от БСП.

 

„Колежката каза, че нищо не е направено по терасата, по „Апартаментгейт”… В арестите са най-големите български олигарси, с несметни богатства, с яхти, острови, самолети. Издирвахме ги, единият в Белград, другият – в Дубай, крупни олигарси. Може би това е била целта на колегите – да има някаква възможност тези хора да бъдат под крило, под сянка, всички тези олигарси произлизат от БКП”, заяви Спас Гърневски от ГЕРБ.

 

„Вие казахте, че в Отчетния доклад не присъства терасата на П. Георгиев. Но не присъстват и проверките на закупени имоти на немалка стойност в София от депутати и от вашата партия. Пак го казвам – Отчетният доклад не е вестник”, заяви Сотир Цацаров, председател на КПКОНПИ.

 

Цацаров заяви още, че нищо в работата на Антикорупционната комисия няма да се промени, ако тя се назначава от президента, предаде БГНЕС.

 

 „В този вид, ако законът бъде променен така, както се настоява от парламентарната опозиция, той пак няма да работи. Нищо няма да се промени в работата и във вашите констатации, ако комисията се назначава не от парламента, а от президента. Нищо! Всичко ще остане такова. Но ако смятате, че това е разковничето на борбата с корупцията в България, без грам политика ви казвам, на грешен път сте“, обърна се Цацаров към депутатите от БСП.

 

Той бе категоричен, че справянето с корупцията не е работа само на една комисия. „Справянето минава и през тази зала, защото тя приема и гласува инструментариум, с който работим ние, прокуратурата, МВР, ДАНС и прочие“, подчерта Цацаров, давайки за пример правни норми в Наказателния кодекс, които са останали непроменени още от 1968 година.

„Това очевидно не ви прави впечатление“, коментира той.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта