13 Юли 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
ОБЩЕСТВО
29.05.2020 11:13

Коментари 4 / Видяна 5432

Поискаха оставката на зам.-кмета по култура в Община Благоевград

Още по темата: Паметта на 38 български войни, погребани в гробищния парк на Логодаж, бе почетена с Панахида и поднасяне на цветя Българските автобуси ще преминават през специално обособен коридор на ГКПП „Кулата – Промахон” Правят площадка за домашни любимци в Благоевград Адвокат Теодор Тошев сезира прокуратурата за фалшиви новини Въпреки тримата заразени с COVID -19! Община Благоевград е отворена за граждани Андон Тодоров остава председател на ОбС – Благоевград поне до края на месеца Такса "Смет" за заведенията в Благоевград без промяна Панихида за загиналите за свободата на Македония ще бъде отслужена в църквата „Въведение Богородично“ в Благоевград НПО търсят изход от тежкото положение в Благоевград Паметник на бездомното куче „цъфна“ в Благоевград

 

 

 „Г-жо кмет на културата, Вие сте вредна за културата в Благоевград!“ Така започна днешното заседание на Общински съвет – Благоевград, по време на което изказвания извън дневния ред бяха заявили известни благоевградски културтрегери. Иван Кацарски и Бранимир Митов буквално попиляха ръководството на Община Благоевград по отношение политиката им в направление „Култура“.

 

Организаторът на станалия вече традиционен „Джумая фест“ в Благоевград Иван Кацарски заяви от трибуната на ОбС, че Благоевград е единствената община в България, която търси пари за ползване на общински площи, на които се организират културни мероприятия. Кацарски заяви, че месеци наред внесени искания за среща с кметското ръководство, на която да се обсъди бъдещето на културния живот в града, са оставени без развитие. Всички фестивали и културни прояви в Благоевград са спрени, а нито една благоевградска организация не отговаря на изискванията, заложени от Общината, за организатор на фестивал „Милениум“. 400 000 лева заложи кметското ръководство на община Благоевград за провеждане на фестивала, а в същото време местни организатори на културни събития месеци наред не знаят какво се случва с проектите им, спечелени по фонд „Култура“ на администрацията.

 

В изложението си, направено по повод определения наем от 360 лева за 100 кв. метра, които да ползва театъра за свои представления, ръководителят на театрална школа „Ер Малък“ и организатор на фестивал „Талантино“ Бранимир Митов определи действията на зам.-кмета Павлова и подчинените ѝ в общината като вредни за развитието на града. Митов цитира общинска наредба, според която културните прояви в града се поставят на една нога с пазари, тържища и панаири, което е прецедент в цяла България. „Ние не сме кюфтета, г-жо Павлова!“ , напомни митов на ресорния заместник-кмет в Община Благоевград. Искането му за оставка на Василиса Павлова беше посрещнато с бурни овации в залата на Общински съвет.

 

В типичния си стил Василиса Павлова отговори, че ще разпространи становището си по темата писмено.

 

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

артист, 31.05.2020 17:40

Шарлатанин, който се издигаше с парите на бившата културна кметица. Не ставаш за чвор, камо ли за артист. Откъде е това самочуствие. Изслущай мнението на министъра на културата за твойто талантино - малантино. Айде стига глупости. Звучи много италиянски, ама сте много далече от изкуството на Италия. Ариведерчи!

мария, 31.05.2020 15:55

Кой си ти, бе, поплювко.... Какво разбираш ти от култура, бе, та даваш акъл, заедно с тоя кацарски, на който трябва да му се напомни, че да управляваш нощни кръчми не е културна проява. ти помниш ли какъв ученик беше и от кога започна да разбираш от фестивали, или свикнахте да крадете и сега ви боли и ви сърби, и тежи, че си отивате. Или умираш от яд, че жена ти е уважавана, а? Културният човек или не плюе по бившата си жена или остават приятели. Но това на село не се постига. То не са певици от нощните кръчми, то не са неграмотници, то не са щерки на чланове на БКП, сега обявяващи са гербаджии, все разбиращи от култура............. Много сте леки, ей. Всъщност вие никога не сте тежали с нищо, тежи ви празонотата! Позор!

До "културния гражданин", 29.05.2020 13:00

От изказването ти е видно, че нито си културен, нито си гражданин. За кои събития говориш?! По-зле от това няма как да бъде. А госпожата заместник-кмет толкова разбира от култура, колкото ти от Пи АР

Културен гражданин, 29.05.2020 11:48

Платени пионки на Насьо Зарята!!! Аз лично съм много доволен от организацията и начина по който протичат събития! Голяма благодаря на общината за УДИВИТЕЛНИЯ концерт с участието на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, въпреки това което се случва и това натуварване от две месеца, мисля че това се отрази доста добре на благоевградчани.

1

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта