10 Юли 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
ОБЩЕСТВО
30.05.2020 11:50

Коментари 0 / Видяна 772

Пощенска банка дере с 10 лв. при транзакция с монети

 

В Пощенска банка ни поискаха 10 лв. такса да ни преброят 30 лева на монети.

 

Недоволни клиенти се оплакаха от клон на Пощенска банка в Благоевград, където били принудени да броят 10 лева такса, само за да внесат по сметката си 30 лева на стотинки. За рекета сигнализираха зеленчукопроизводителите Румяна и Георги Самарджиеви, които държат малко магазинче в града. Хората са убедени, че тази услуга е нормално да бъде безплатна.

 

„Хората обедняха и масово вече пазаруват със стотинки. Бяхме събрали 30 лева на монети,  от по 10 стотинки и отидохме да ги внесем в сметката си, а служителката на гишето ни поиска 10 лева такса!

 

На маймуни ни направиха! Народът е докаран дотам, да си брои стотинките, тотално обедня и сега като капак да си плащаме и затова, че внасяме парите си на монети, а не на едри банкноти?, изригна гневно Румяна Сaмaрджиева. 

 

Според жената, цялата работа е, че служителите на трезорите ги мързи да броят стотинките. „Ние какво да ги правим тези стотинки?Та нали и това са пари! Дотам я докарахме, че няма и на кого да се оплачеш, та да се промени нещо”, гневи се зеленчукопроизводителката.

 

В крайна сметка, след като вдигнали скандал и се аргументирали добре,  Самарджиеви се разминали без допълнителната такса, но били предупредени, че втори път подобен жест няма да им се направи.

 

От банката обясняват, че за касовата услуга „размяна на банкноти в монети и обратно над 10 лева” и тя е обявена в списъка с тарифите на банката публично на сайта й.

 

В случая обаче клиентите не са искали обмяна на стотинките с банкноти, а просто са искали да внесат сума в сметката си. Дори при преброяване на монетите и обмяната им в банкноти, повечето банки не взимат такси при суми до 100 или 200 лева.

 

В БНБ, например, стотици обменят дребни стотинки за банкноти, като услугата се извършва напълно безплатно. 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта