13 Юли 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СТРАНА
30.05.2020 12:02

Коментари 0 / Видяна 1104

АФЕРАТА С БОКЛУКА: Откриха снимка с имена на убити и големи суми, излезе и името на Божков

Още по темата: Откриха тялото на обесен мъж в Дупница Внукът на Елвис Пресли се самоуби След протестите в София: Двама души са приети в Арестуваха Ивайло Мирчев след като протестиращите пробиха полицейския кордон (На живо) Напрежение в парк „Росенец“ Полицията почти изпусна контрола над протестиращите в София 1 млн. лева за свободата на Пламен Бобоков Влак прегази човек край Бело поле Узунов вече е с обвинение, заведоха Милушев във военната прокуратура Четирима арестувани след претърсванията в президентството

 

10 лица са привлечени като обвиняеми, а за 4 ще бъдат отправени искания за мярка  "задържане по стража". По време на разследването е открита цветна снимка с имена на известни личности, някои от които са убити през годините.

 

Срещу имената им са записани различни суми - 70 млн. долара, 120 млн. долара и 300 млн. долара Това заяви говорителят на главният прокурор Сийка Милева по време на брифинг относно разследването за незаконни действия при вноса на отпадъци.

 

7 от обвиняемите са привлечени в качеството си на участващи в организирана престъпна група, а останалите трима - за данъчни престъпления. Във връзка с разследването бе задържан и зам.-министърът на екологията Красимир Живков.

 

Над 40 адреса в цялата страна са обискирани и са иззети счетоводни документи, договори, луксозни вещи и автомобили. По случая отведени в ареста бяха и бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови, за които се смята, че са участници в организирана престъпна група.

 

Прокурор Кънев заяви, че по наказателното производство са работили с колегите им от Италия. Част от доказателствата сочат, че част от контролираните от Бобокови предприятия никога не са могли да извършват действията, изисквани от МОСВ.

 

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов допълни, че за сетен път са показали, че когато има добра комуникация и синхрон нещата се получават.

 

"В моята кариера това е най-трудната за организация операция, участваха много служители, а трябваше да остане в тайна. Ще оказваме съдействие на прокуратурата, когато това ни бъде поискано", каза още той.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта