07 Юли 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СВЯТ
30.05.2020 12:48

Коментари 0 / Видяна 1418

Гърция отваря границите за туристи от България oт 15 юни

Още по темата: 30% спад на туристите в Гърция 14 дни под карантина в Гърция, ако на ГКПП „Кулата” дадете положителен резултат за COVID – 19 Важно за туристите в Гърция: €500, ако нямаш QR код Пътуващите за Гърция трябва да попълват специален формуляр Даваме 30 евро на ден на Тасос, 45 – на Халкидики Ген. Мутaфчийcки разпуска на плажа в Халкидики Цените на плажа в Гърция по-ниски от България Гърция върна стотици сръбски туристи, хотелиерите останаха шокирани Първи ден след карантината: 60% от хотелите в Гърция са затворени Отпада карантината за Гърция

 

Гръцкото министерство на туризма обяви списъка на страните, за които границите ще бъдат отворени от 15 юни, включително и с полети от летищата в Атина и Солун, съобщи АНА-МПА.

 

Страните, от които Гърция ще приема туристи, са следните: Албания, Австралия, Австрия, България, Германия, Дания, Естония, Израел, Кипър, Китай, Латвия, Ливан, Литва, Малта, Нова Зеландия, Норвегия, Северна Македония, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Унгария, Финландия, Черна гора, Чехия, Швейцария, Хърватия, Южна Корея, Япония.

 

Списъкът от 29 страни е изготвен след проучване на епидемиологичния профил на отделните държави.

 

„От посетителите от посочените страни ще бъдат взимани проби. За всички останали страни продължават да са в сила съществуващите разпоредби.

 

Списъкът, който ще бъде разширен от 1 юли, ще бъде обявен своевременно.

 

Във всеки случай епидемиологичният мониторинг и оценка ще бъдат непрекъснати“, се казва в съобщението на министерството.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта