13 Юли 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СВЯТ
31.05.2020 10:20

Коментари 0 / Видяна 784

Северна Македония удължава с 14 дни извънредното положение

Още по темата: До 150 000 лв. за средно големи предприятия за преодоляване на последствията от COVID-19 Рекорд: Над 240 000 заразени с коронавирус има по света за 24 часа Д-р Николова: Положителният PCR тест все още не означава заболяване Секретарят на Изпълнителното бюро на БСП е с COVID-19 77 нови случая на COVID-19 у нас, 7 в Благоевградско Унгария въвежда гранични проверки и карантина за пътуващите Доц. Ангел Кунчев: Хората приеха проблема с епидемията за решен или маловажен Протестите вдигат броя на заболелите от COVID-19 в София Доц. Кунчев обясни двете причини за увеличаване на случаите на COVID-19 у нас Медицинска сестра от Спешен център в Благоевград е с коронавирус

 

След днешната сесия на Съвета за сигурност президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски обяви, че ще вземе решение за ново 14-дневно извънредно положение, което ще влезе в сила в неделя.

 

„Вземането на това решение има за цел само да даде възможност на правителството и институциите да се справят по-ефективно със здравните, но също така и с икономическите и социалните предизвикателства, свързани с кризата, причинена от коронавируса“, поясни президентът.

 

Пендаровски изпрати три послания – едно до гражданите, едно до правителството и едно до лидерите на политическите партии.

 

„Искам да благодаря на огромното мнозинство от нашите граждани за това, че вече трети месец са изключително дисциплинирани и съвестно спазват препоръките за защита.

 

Искам също така да апелирам да не се отпускаме и по този начин да се поставят под въпрос всички положителни резултати, които сме постигнали досега в борбата срещу пандемията.

 

Ние със сигурност ще спечелим тази битка, но трябва да останем съвестни и отговорни до края“, заяви Пендаровски.

 

Той каза на правителството, че наблюдаваните негативни тенденции в някои общини не трябва да са повод за възстановяване на ограничителните мерки на цялата територия и за всички граждани.

 

През вчерашния ден епидемиолозите записаха повече от двойно увеличение на броя на заразените с COVID-19 хора за разлика от предишния ден, когато бяха регистрирани 25 души с коронавирус.

 

Лидерът на СДСМ Зоран Заев обвини, че това е пряко следствие от бездействието на техническия министър Наке Чулев и той оцени увеличението на пациентите като пряка последица от факта, че правителството вместо основни политики провежда ежедневно пиар във връзка с коронавируса.

 

В петък са регистрирани 52 нови случая на положителни тестове за коронавирус и 30 възстановени пациенти.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта