07 Юли 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
РЕГИОН
01.06.2020 13:56

Коментари 0 / Видяна 604

Банско опрощава 50% наем на търговци до края на годината

Още по темата: Банско откри летния сезон На 1 юли откриват летния сезон в Банско Кабинковият лифт в Банско тръгва от юли Живот в планината и със спорт – Без дрога Музиканти от девет държави на 23-ия джазфест в Банско Жест на внимание и протегната ръка към хората със зрителни проблеми от община Банско В Банско започна строителство на модерна спортна площадка Поклон пред духовния подвиг на Св. Паисий Хилендарски в Банско Банско – мъртвият град! (Снимка) Александър Мацурев бе гост на празника на махала Бунаре в гр. Добринище

 

Общинският съвет в Банско единодушно прие антикризисни мерки, с които се подпомагат жителите и бизнеса. Отстъпката от 5% за плащане на таксата за битови отпадъци на физически и юридически лица е в сила до 30 юни тази година.

 

До края на 2020 година търговците, които ползват общински терени за търговска дейност на открито, ще плащат 50% от дължимата такса. Зам.-кметът Сашка Въчкова уточни, че тези мерки ще доведат до намаление на приходите от порядъка на 130-150 хил. лв. 

 

До края на април намалението на събираемостта бе с 13% по-ниска, а прогнозните разчети предвиждат увеличение на този процент. Това вероятно ще наложи промени в Бюджет 2020 на Община Банско, за да се компенсира намалението на приходите.

 

На заседанието беше приет годишният доклад за 2019 г. за изпълнение на Общинския план за развитие 2014-2020 г. Кметът Иван Кадев определи резултатите като задоволителни.

 

Той посочи като причини за ниската си оценка степента на изпълнение на множество проекти, които са недовършени, прекратени или просрочени.

 

Знакови обекти и инфарструктура като ремонт на  сградите на поликлиниката и Центъра за спешна медицинска помощ, изграждане на водохващания за Банско и Добринище, изработване на устройствени планове за селищните образувания, тренировъчни спортни терени, монтиране на улично осветление са някои от неизпълнените дейности, предаде kmeta.bg

 

А те са определящи за развитието на община Банско, подчерта кметът. Според него е нужно да се направи подробен анализ на изпълнението на Общинския план за развитие 2014-2020 г. на нарочна сесия.

 

Общинските съветници одобриха актуализация на наредбата за условията за установяване на жилищни нужди и настаняване под наем в общински жилища. С нея се цели коректно и законосъобразно разпореждане с общинска собственост.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта