13 Юли 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СТРАНА
01.06.2020 14:05

Коментари 0 / Видяна 814

Задържаните полицаи на Калотина използвали имена на магистрати, за да вземат подкупи

Още по темата: Откриха тялото на обесен мъж в Дупница Внукът на Елвис Пресли се самоуби След протестите в София: Двама души са приети в Арестуваха Ивайло Мирчев след като протестиращите пробиха полицейския кордон (На живо) Напрежение в парк „Росенец“ Полицията почти изпусна контрола над протестиращите в София 1 млн. лева за свободата на Пламен Бобоков Влак прегази човек край Бело поле Узунов вече е с обвинение, заведоха Милушев във военната прокуратура Четирима арестувани след претърсванията в президентството

 

Дамата полицейски служители, които бяха заловени миналата седмица с подкуп на Калотина, са дългогодишни служители в МВР – единият се е заминавал с разследвания от 10 години, вторият – подпомагал, но е имал изключителен опит.

 

“При акцията е станало ясно, че полицаите са много гъвкави”. Това отчетоха от прокуратурата и МВР, давайки подробности за корупционните практики на задържаните полицаи от ГПУ “Калотина”.

 

“Миналата седмица под ръководството на спецпрокуратурата и Дирекцията “Вътрешна сигурност” беше извършена операция под прякото наблюдение на главния прокурор срещу длъжностни лица от структурата на МВР, полицейски служители от “Гранична полиция”.

 

Беше образувано досъдебно производство за това, че са поискали подкуп за това да не се извършват конкретни действия по служба срещу тях”, обясни прокурор Ангел Илиев. Стана ясно, че преди ареста на полицаите са използвани СРС.

 

Двамата полицаи са се занимавали с нелегална миграция, но в схемата няма участие на магистрати, макар че злоупотребявано с имената им, за да се създаде впечатление, че искат парите лично за магистрати.

 

Първоначално е поискан подкуп от около 4000 лв., но в крайна сметка са дадени 2 000 лв. – на два транша от по 1000 лв.

 

При акцията е задържаха и жена. Първоначално парите са били насочване към жената, която е близка на един от полицейските служители. Тя е работела в заведение в София.

 

Към настоящия момент са преведени под отговорност три лица. Наложена им е мярка за неотклонение “подписка”.

 

За разкриването на корупционната схема принос имат и самите ощетени лица.

 

От МВР призоваха в случай на корупционни практики гражданите да сигнализират в МВР.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта