12 Август 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
РЕГИОН
16.06.2020 09:44

Коментари 0 / Видяна 1200

75-годишна бизнесдама започва строителство на ваканционен мегакомплекс край Разлог

Още по темата: Минералният плаж в с.Баня отвори врати Нападнаха горски служители в Разлог Кметът Герчев забрани засега дефилето на абитуриентите в Разлог 75-годишна бизнесдама започва строителство на ваканционен мегакомплекс край Разлог В Разлог плетоха на открито В Разлог плетоха на открито Нови 11 работни места по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Разлог“ Музеят в Разлог с нови три проекта Разлог ще почетат паметта на Ботев Народният представител от ГЕРБ Александър Мацурев дари книги на библиотеките в Банско и Добринище

 

75-годишна бизнесдама от София започва строителство на поредния ваканционен мегакомплекс в Разлог.

 

Мария Ставрева Стаменова, която е съдружник със 195 000 лв. в “РТА Консултинг” ООД, планира издигането на 15 къщи в известната разложка местност Кукурево, намираща се на 5 км от град Разлог и 10 км от град Банско, точно срещу централния вход на hолф комплекса.

 

Къщите ще са със зона „Ден”, включваща дневна, кухня, веранда, килер и тоалетна, и зона „Нощ” с 2 спални с бани и санитарни възли към тях. Всяка от тях ще е със застроена площ от 150 кв.м, от дърво и камък, а като предназначение инвеститорът е посочил „за собствено обитаване и продажба”.

 

Новото ваканционно селище ще е върху 6 дка земя, собственост на фирмата, от които застроени ще са 2,3 дка, а останалите 3,7 дка ще бъдат зелени площи, алеи и паркоместа.

 

Във фирмата родената през 1945 г. М. Стаменова е съдружник с “Комфорт резортс” ЕООД, но фирмата участва в общия капитал само със 135 000 лв. Общият фирмен капитал всъщност са имоти в столичните кв. „Драгалевци” и район „Витоша”.

 

“РТА Консултинг” ООД всъщност е основана през 2009 г. като дъщерна на „Пирин резиденс” ООД – чacт oт гoлямa инвecтитopcĸa гpyпa, yчpeдeнa в нaчaлoтo нa 2005 г.c цeл инвecтиpaнe нa пaзapa нa нeдвижими имoти в Бългapия, която през 2008 г. откри в същата местност Кукурево лyĸcoзен вaĸaнциoнeн ĸoмплeĸc със същото име. Двете ваканционни селища ще бъдат съседни.

 

Местността Кукурево е една от най-презастроените с хотели в Разлог, много от които, като хотелът на „Комфорт резортс”, са обявени на публична продан.

 

Тук е и недостроеният хотел със 111 апартамента, който преди години бе продаден на търг от НАП – Пловдив заради невъзможността на предишния собственик да погасява задълженията си от данъци и осигуровки към бюджета. Сградата, чийто строеж е замразен от 2008 г., бе планирана от новия й собственик да се превърне в дом за възрастни хора, но такъв още няма.

 

В Кукурево, от другата страна на бъдещия ваканционен комплекс, е и огромната дупка, която трябваше да представлява апартаментният комплекс на Kendar Global Properties.

 

Фирмата е на адвоката Майкъл Лин, който се оказа ирландски измамник, успял да разпродаде главно на англичани и на свои сънародници десетки имоти в Бояна, Шкорпиловци и Разлог във времето, когато бе издирван от Интерпол заради банкови измами в родината му.

 

Впоследствие се оказа, че ирландецът е събрал милиони от кандидати за луксозни апартаменти в Разлог, но вместо да започне строителство, през 2009 г. той се изнесе от страната ни, сега се предполага, че живее в Бразилия

 

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта