04 Декември 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6209 BGN
1 GBP = 2.1614 BGN
РЕГИОН
16.06.2020 15:41

Коментари 0 / Видяна 690

Край на сушата в Перник! Водният режим отпада от днес

Още по темата: ВиК – Благоевград предупреждава за опасност от замръзване на водомерите Спират водата в Покровник заради планов ремонт ВиК с важно съобщение за жителите на Гоце Делчев Общо 11 са общините в страната, които не са включени в Областните водни асоциации Нарушено водоподаване по улица „Пирин“ в Банско ВиК-Благоевград oсъществява постоянен контрол върху качеството на водата в Струмяни Ремонт оставя без вода две улици в Банско Заради ремонт! Спират водата в село Черниче Ремонтират уличен водопровод в Добърско ВиК-Благоевград отново подкрепи кампанията „Капачки за бъдеще

 

Блага вест за перничани! Край на мъките с безводието, от днес се прекратява водният режим в града.

 

„От днес се извършват тестове за преминаване към безрежимно водоподаване”, пише в съобщение на местното ВиК дружество. За целта е спряно водоподаването от софийския водопровод и за нуждите на града се подава изцяло вода от язовир „Студена”.

 

В момента водният обем на язовира е 19 304 400 куб.м при капацитет 25 519 100 куб.м. Притокът е 10 пъти по-голям от разхода.

 

Поради тази причина водоподаването няма да бъде преустановено през нощта, както е по сега действащия режим. В града продължават да се извършват дейности по подмяна на остарелия и непрекъснато протичащ водопровод.

 

Междувременно снощи бившият кмет на Перник д-р Вяра Церовска направи равносметка на постигнатото през нейния кметски мандат.

 

По отношение на водната катастрофа, сполетяла града, тя заяви, че никога не е получавала информация за нивото на язовир „Студена”.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта