17 Януари 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6133 BGN
1 GBP = 2.1976 BGN
СТРАНА
22.06.2020 11:28

Коментари 0 / Видяна 830

Лекарският съюз: Касата или МЗ да покрият разходите за PCR тестове на пациенти при хоспитализация

Още по темата: Учени предупредиха: Ковид-19 може да премине в хронична форма Увеличават заплатите на медиците Отпускат 23 млн. лева за ремонт на три КПП-та, ГКПП Кулата и Златарево сред тях Дрогираният, помел Милен Цветков, признал, че той е шофирал - нямал спирачен път Тежко остава състоянието на пострадалото на АМ „Тракия“ дете Лекарският съюз: Касата или МЗ да покрият разходите за PCR тестове на пациенти при хоспитализация Лекари спорят да се тестват ли децата за COVID-19 преди ваксина Подготвят заповедта за възобновяване на детските и женските консултации Отбелязваме Световния ден на здравето Монтираха станция за сгъстен въздух в Тубдиспансера в Благоевград

 

В интерес на всички български пациенти и на нормалното функциониране на системата на здравеопазването е в кратки срокове да бъдат направени необходимите изчисления и разходите за PCR тестове на пациентите, които предстои да бъдат хоспитализирани, да се покриват изцяло или частично от НЗОК или от Министерството на здравеопазването.

 

Това се посочва в позиция на Българския лекарски съюз (БЛС).

 

От съсловната организация настояват държавата да вземе необходимите мерки и да осигури на лечебните заведения лични предпазни средства и дезинфектанти, за да може при евентуален пик на заразата от COVID-19, сигурността на медиците да бъде осигурена.

 

Тестването за коронавирус преди пациентът да бъде приет за болнично лечение не трябва да е за негова сметка или за сметка на болницата, категорично е становището на БЛС.

 

"Твърдението, че изследванията трябва да бъдат за сметка на лечебните заведения е неприемливо.

 

Неприемливо е и пациентите да бъдат натоварвани с неочаквани разходи.

 

За пореден път се прави опит за прехвърляне на финансова тежест от една страна на друга", се допълва още в позицията на съсловната организация.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта