24 Октомври 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
РЕГИОН
25.06.2020 13:17

Коментари 0 / Видяна 708

В Банско започна строителство на модерна спортна площадка

Още по темата: Откриват сезона в Банско на 4-и декември Банско се подготвя за зимния туристически сезон Увеличава се безработицата в региона на Банско и Разлог COVID вещае труден зимен сезон в Банско Главният прокурор Иван Гешев на визита в Банско Шефът на полицията в Банско хвърли оставка Туризмът в Банско закъса за туристи Банско откри летния сезон На 1 юли откриват летния сезон в Банско Кабинковият лифт в Банско тръгва от юли

 

Днес в Банско беше направена първата копка по изпълнението на проект за изграждане на спортни съоръжения.

 

Община Банско е бенефициент на средства по Програмата за развитие на селските райони 2014 -2020, мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони”, подмярка 7.2.

 

„Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“.

 

Във връзка с изпълнението на проекта е сключен договор за строително-монтажни работи: „Преустройство на част от дворно пространство на Професионална лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров” гр. Банско” на стойност 684 624.16 лв. без ДДС между община Банско и фирма „Браво строй“ ЕООД. Срокът за изпълнение е 148 календарни дни.

 

По проект се предвижда изграждането на две футболни игрища, две игрища за тенис на корт, зона за фитнес на открито и зона за тенис на маса на открито.

 

Към спортните съоръжения ще има трибуни за посетители.

 

Предвидено е поставянето на всички основни и допълващи съоръжения и елементи, необходими за модернизирането и функционирането на спортната площадка.

 

Изцяло ще бъде променена настилката около игрищата, ще се поставят елементи на парково обзавеждане, като вело-стоянки, пейки, беседки и други.

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта