24 Октомври 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
ОБЩЕСТВО
29.06.2020 13:15

Коментари 1 / Видяна 1288

Първокурсниците в ЮЗУ избрали защитени специалности ще бъдат освободени от такси

Още по темата: Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ представят „Между кан-кан и сиртаки“ Факултетът по педагогика към ЮЗУ проведе онлайн конференция „Гносеологически основи на образованието“ ЮЗУ oткрива нова модерна спортна зала със 750 места 2 факултета в ЮЗУ преминават към онлайн обучение „Дни на Еразъм“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ ЮЗУ дава шанс на студенти по педагогика да вземат 2 г. за една Правно-историческият факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ преминава на дистанционна форма на обучение от 19 октомври до 30 октомври 30% повече студенти в ЮЗУ през новата академична година Благотворителен концерт „Направи добро, подай ръка“ в помощ на доц. Ангел Цветков ще се проведе в Благоевград Преподавател от ЮЗУ спечели националната награда „Христо Г. Данов“

 

От такси за целия курс на обучение ще бъдат освободени приетите през 2020/2021 г. студенти, избрали да се обучават в професионални направления и защитени специалности с очакван най-висок бъдещ недостиг на пазара на труда.

 

Съгласно Постановление № 137 от 25 юни 2020 г. на Министерския съвет от такси ще бъдат освободени студентите, приети в специалностите:

 

„Педагогика на обучението по математика, информатика и информационни технологии“, „Педагогика на обучението по физика и математика“, „Педагогика на обучението по химия и физика“, „Педагогика на обучението по химия и Човекът и природата“, „Педагогика на обучението по география и история“, „Педагогика на обучението по български език и чужд език (руски)“, „Педагогика на обучението по български език и чужд език (гръцки)“, „Педагогика на обучението по български език и чужд език (китайски)“, „Педагогика на обучението по български език и чужд език (английски)“, „Педагогика на музикалното изкуство“, „Педагогика на обучението по технологии и предприемачество“,, „Физическо възпитание и спорт“, „Оптични технологии“, „Физика“, „Химия“, „Медицинска химия“ и „Математика“ и специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“.

 

За участие в класирането по специалности кандидат-студентите могат да подадат своите документи онлайн (https://ksk.swu.bg/WebClient/) до 3 юли 2020 г. или в Учебен корпус № 1 на университета (Кандидатстудентски център, стая 1102А, ул. Иван Михайлов № 66) до 5 юли 2020 г.

E79 News
Тагове:

Коментари:

Плашипутарник, 29.06.2020 21:01

Удавникът за сламка се хваща. Не да вземате такси, а да им давате пари, пак няма да има читави кандидати (изключвам калинките, които се записват да вземат тапия, а не да научат нещо), щом нямате качествени преподаватели в тези дисциплини! Напр. в “Математиката” имаше само двама д.м.н. (големи доктори), единия го пенсионираха, другия го принудиха да се махне, за да не засенчват “великия” мЪтематик-пенсионер, заклещил се незаконно на ректорското място като магаре на мост. Малкото останали все още качествени, а заради това и с независимо мнение, преподаватели също бяха предвидливо разкарани. За съжаление нивото на преподавателите в ЮЗУ пада още по-бързо, отколкото нивото на кандидатите и студентите…

1

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта