04 Декември 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6209 BGN
1 GBP = 2.1614 BGN
ОБЩЕСТВО
30.06.2020 12:16

Коментари 0 / Видяна 978

ВиК – Благоевград апелира: Не поливайте градини и тревни площи с питейна вода

Още по темата: ВиК – Благоевград предупреждава за опасност от замръзване на водомерите Спират водата в Покровник заради планов ремонт ВиК с важно съобщение за жителите на Гоце Делчев Общо 11 са общините в страната, които не са включени в Областните водни асоциации Нарушено водоподаване по улица „Пирин“ в Банско ВиК-Благоевград oсъществява постоянен контрол върху качеството на водата в Струмяни Ремонт оставя без вода две улици в Банско Заради ремонт! Спират водата в село Черниче Ремонтират уличен водопровод в Добърско ВиК-Благоевград отново подкрепи кампанията „Капачки за бъдеще

 

ВиК – Благоевград призовава да не се поливат градини и тревни площи с питейна вода.

 

Ръководството на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград призовава жителите в обособената територия, обслужвана от дружеството, да не напояват тревните площи и зеленчукови насаждения с питейна вода.


Целта е потреблението да бъде ограничено, за да не се допуска въвеждането на воден режим, предвид топлото време и липсата на достатъчно валежи.


Водата за питейни нужди не трябва да бъде използвана и за миене на улици, тротоари, пране на килими и др.


Потребителите следва да имат предвид, че през летните месеци локалните водоизточници се влияят от климатичните условия и дебитът им силно намалява.


ВиК – Благоевград работи в посока цялостно решаване на проблемите с водоснабдяването в селата, намиращи се на обособената територия на дружеството.


В тази връзка са проведени и редица срещи между ръководството на ВиК и проектанти, по време на които са набелязани основни възможности за подобряване на ситуацията.

 

Предстои детайлен анализ на предвидените варианти, след което ще започне прилагането на най-подходящия от тях.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта