25 Септмври 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СТРАНА
11.07.2020 23:00

Коментари 0 / Видяна 688

Борисов: Оставаме на власт, защото опозицията ще счупи държавата

Още по темата: Борисов: Разделението не е успешна формула в политиката Минималното обезщетение за безработица става 12 лв. на ден БСП и ДПС поискаха оставката на Цвета Караянчева Парламентът ще продължи работа по второто четене на Изборния кодекс ДПС няма да се регистрира в пленарна зала заради Изборния кодекс Парламентът ще разгледа на второ четене промените в Изборния кодекс 66-и ден на антиправителствени протести в София Подготвят Велико народно въстание 3 Поредна вечер на недоволство в София Протестите - ден 65: Поредна вечер на недоволство

 

Премиерът Бойко Борисов направи извънредно изявление, излъчено на официалния му профил във Facebook. Министър-председателят призова хората към спокойствие и мирни протести без насилие.

 

"Винаги съм уважавал всеки един протестиращ, срещал съм се с всички. Сега никой не спазва противоепидемичните мерки. Защо тогава въвеждаме ограничения? Предстоят ужасни месеци и години за икономиката. Доходите ще намаляват. Трябва да се търси широк консенсус", категоричен бе Борисов.

 

"С какво подразнихме ние вчера? С това, че поставихме България, където й е мястото?", запита премиерът.

"Само след месеци ще са изборите. Истински виждам, че Радев не го боли когато се пролива кръв на полицаи и се хвърлят бомби по тях. Но използването на език на омразата няма да доведе до нищо добро за държавата", каза още министър-председателят. 

 

Междувременно в София продължава да се провежда многохиляден протест пред Министерски съвет. За сега няма данни за възникване на напрежение. Полицейското присъствие е засиелно. 

Автор: nova.bg, E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта