25 Септмври 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
РЕГИОН
12.07.2020 18:41

Коментари 0 / Видяна 1228

(Видео)Рехав протест срещу Правителството в Благоевград

Още по темата: Борисов: Разделението не е успешна формула в политиката Минималното обезщетение за безработица става 12 лв. на ден БСП и ДПС поискаха оставката на Цвета Караянчева Парламентът ще продължи работа по второто четене на Изборния кодекс ДПС няма да се регистрира в пленарна зала заради Изборния кодекс Парламентът ще разгледа на второ четене промените в Изборния кодекс 66-и ден на антиправителствени протести в София Подготвят Велико народно въстание 3 Поредна вечер на недоволство в София Протестите - ден 65: Поредна вечер на недоволство


Едва 20-тина жители на Благоевград излязоха на протест пред сградата на Общината около 18.00 часа. Освен познатите лица, които често се включват в различни видове протести, на място бе общинският съветник Калоян Ханджийски.

 

Пред репортер на Е79 нюз и други журналисти от областни център той заяви, че българският народ излиза на протест без да се страхува. За пример Ханджийски даде протестът в Росенец, както и случващото се в столицата. „В този ден и час искаме незабавно оставката на правителството. Напрежението в столицата ескалира, както и в държавата. Виждате какво се случва. Няма да се приберем. Ще протестираме до край. Хората са настръхнали. Ще сме тук всяка вечер до победата”, категоричен бе той. Ханджийски предупреди, че в даден момент и в Благоевград е възможно напрежението да ескалира, а протестиращите станат по-радикални.


Друг от протестиращите пък отбеляза, че е излязъл на протест, защото Благоевград е беден град. „Всички трябва да са тук, който не мисли като ГЕРБ му съсипват бизнеса. Не сме платени. Тук сме, защото сме против да ни управлява мафията”, отбеляза той.


Жителка на Благоевград, представила се като Ангелина Петрова изтъкна, че тя не подкрепя нито премиера Борисов, нито президента Радев. Била на протеста от името на българския гражданин, който е възмутен от кадрите, които обиколиха социалните мрежи, показвайки че полицаи са упражнили насили спрямо протестиращи. „Не може в една европейска държава да бият хората зад колоните. Премиерът и президентът или трябва да намерят общ език, или да си ходят и двамата”, каза Петрова, добавяйки, че тя днес е пред общината, за да каже „Не на насилието”.


Междувременно от публикации стана ясно, че друга част от жителите на Благоевград са тръгнали с най-малко два автомобила за София, за да се включат в протеста пред Министерски съвет.
 

 

 

 

 

 

 


 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта