22 Октомври 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
РЕГИОН
17.07.2020 10:08

Коментари 0 / Видяна 626

Туризмът в Банско закъса за туристи

Още по темата: Банско се подготвя за зимния туристически сезон Увеличава се безработицата в региона на Банско и Разлог COVID вещае труден зимен сезон в Банско Главният прокурор Иван Гешев на визита в Банско Шефът на полицията в Банско хвърли оставка Туризмът в Банско закъса за туристи Банско откри летния сезон На 1 юли откриват летния сезон в Банско Кабинковият лифт в Банско тръгва от юли Живот в планината и със спорт – Без дрога

Туризмът в Банско закъса за туристи.

 

Работещите в бранша отчитат висока заетост  само през уикендите, а през седмицата няма никаква посещаемост. 

 

В съседното село Баня, което през последните години се превърна в хитова дестинация за Спа туризъм, положението е същото.

 

През лятото в Банско и района базите работеха основно с деца, но сега заради коронавируса и тази опция не работи, оплакват се хотелиерите. Някои от тях смятат, че и хората нямат отпуски, които са изчерпали по време на извънредното положение.

 

Заради намаления поток от туристи, хотелиерите работят с намален състав на персонала.Резервации липсват и за зимата. Затова и бизнеса има огромни притеснения, че и зимния сезон ще бъде тежък за Банско.

 

Хотелиерите признават, че тази ситуация ги плаши,защото всички имат огромни кредити, имат да плащат заплати, а не виждат в близките месеци да има подобрение на положението.
 

Към момента заетостта е предимно от индивидуални туристи и почти няма организирани групи. Малкото такива, които идват, са от максимум 15 човека.

 

Отказани са всичките резервации за детските летни лагери, тъй като детският туризъм е забранен. Сега хотелиерите, работещи с такива групи, са принудени да връщат капарото.\в.Труд

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта