30 Септмври 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СТРАНА
05.08.2020 12:42

Коментари 0 / Видяна 1722

(ВИДЕО) Бойко Борисов готов да се оттегли /ОБНОВЕНА/

Още по темата: Борисов за Цветанов: Той си има ново семейство, а при мен останаха децата Борисов: Разделението не е успешна формула в политиката Минималното обезщетение за безработица става 12 лв. на ден БСП и ДПС поискаха оставката на Цвета Караянчева Парламентът ще продължи работа по второто четене на Изборния кодекс ДПС няма да се регистрира в пленарна зала заради Изборния кодекс Парламентът ще разгледа на второ четене промените в Изборния кодекс 66-и ден на антиправителствени протести в София Подготвят Велико народно въстание 3 Поредна вечер на недоволство в София

 

Бойко Борисов е готов да се оттегли от премиерския пост. Това обяви самият той преди минути по време на Националната конференция на ГЕРБ. Целта на напускането му е да запази правителството и парламента и те да продължат да работят, тъй като за България предстоят тежки месеци и важни решения предвид тежката икономическа и финансова ситуация заради Covid-19.

 

„Не съм Радев - да се радвам, когато хората се бият по улицата“, заяви лидерът на ГЕРБ на Националната конференция на партията.

 

„Ще продължа разговорите с коалиционните партньори и ще им предложа вариант, включително такъв – аз да си тръгна и да продължи правителството". Това заяви премиерът Бойко Борисов пред делегатите на Националната конференция на ГЕРБ.

 

 

„Правителството може да остане, да има парламент, а тези, които са водачите на протестите, да дойдат да кажат как го виждат и те. Имаме всякакви варианти", каза Борисов.

 

 

 „Поел съм ангажименти, иначе още днес можеше да кажа на коя дата да си подам оставката. Трябва да осигурим стабилността”, каза премиерът. Преди това Борисов обясни и защо не е добре страната да остава без Народно събрание.

„Какъв ни е проблемът със служебно правителство? Никакъв! Но без Народно събрание не може да се обявява извънредно положение, ако пандемията нарасне. Не могат да се вземат заеми, ако икономиката закъса. Не могат да се променят закони. Ако се открие лечение или ваксина, Народното събрание е това, което може да позволи на здравния министър да проведе търгове. Без НС няма да има бюджет за 2021 г.”, каза Борисов.

 

На форума присъстваха министри, кметове, депутати, евродепутати и областни управители от партията.

 „ГЕРБ направи за 10 години магистрали и метро, за да има сега какво да блокират протестиращите”, иронизира опонентите си премиерът.

 

„Преди нас нямаше какво да блокират, защото нямаше. Сега ги блокират. Сега могат да отидат да си играят с метрото. Има какво да блокират, има какво да спират", заключи Борисов.

 

„Искам да помоля тези, които правят провокациите, да не ги правят. Защото няма нищо по-добро от демокрацията и това хората да изразяват своята воля - хубава, лоша, затова сме се борили. Защо избрахме Тех парка? Защото тук е най-видимо само за 10 г. какви промени са направени - виждате, от едни казарми, клъстери, иновации, най-мощния компютър. Какво друго биха могли да ни покажат нашите опоненти, алтернатива на това?", попита той.

 

Борисов подчерта, че не желае по никакъв начин държавата да бъде разединена. Освен това той призова привържениците си да не отговарят на провокациите. 

 

 

 

Автор: nova.bg, E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта