24 Октомври 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СТРАНА
13.08.2020 12:54

Коментари 0 / Видяна 656

Соцдепутати поискаха Нинова да освободи председателския пост

Още по темата: Депутати от БСП отказват да носят маски в НС, напуснаха пленарното заседание Изслушват министри на парламентарен контрол Депутатите предлагат членове на ЦИК в 5-дневен срок По искане на БСП - депутатите ще обсъждат Плана за готовност при грипна епидемия Още един социалист напусна парламентарната група на БСП Цвета Караянчева остава председател на Народното събрание ДПС и БСП внесоха искане за оставка на Караянчева с 96 подписа ГЕРБ зад Караянчева: БСП използва парламента за теснопартийни цели БСП внася искане за отстраняването на Караянчева като председател на парламента ДПС настоя за оставката на Караянчева

Корнелия Нинова да освободи поста председател на парламентаранта група – това са поискали соцдепутати на сутрешното заседание на ПГ.

 

То предшестваше пленарното заседание, което се провали заради липса на кворум.

 

Аргументът за искането е бил стартиралата предизборна кампания, заради която Нинова вече се оттегли от лидерския пост и остави за заместник зам.-председателя на БСП Владимир Москов.

 

Така тя няма да е начело на БСП от 12 август до 12 септември, когато е гласуването на вътрешните избори в партията за лидер.

 

Нинова обаче отказала да замрази и председателския пост начело на парламентарната група, разказаха участници в заседанието.

Тя се мотивирала, че такова изискване в изборните правила за вътрешнопартийния вот в БСП няма.

 

Междувременно, наред с управляващите от ГЕРБ и ОП, както и с отсъстващите народни избраници от ВОЛЯ, над 20 червени депутати също не дойдоха в пленарната зала, за да осигурят кворума за извънредното пленарно заседание, поискано от БСП за актуализация на бюджета.

 

Извинението за отсъстващите беше, че са в болнични или се намират извън страната.

Нинова обаче обвини мнозинството за липсата на кворум и си го обясни със страх от тяхна страна.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта