22 Октомври 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
ОБЩЕСТВО
29.08.2020 13:05

Коментари 0 / Видяна 3450

Благоевградчанин спечели дело срещу задължителната карантина заради коронавирус

Още по темата: Подновяват делото за убийството на Чората във ВКС 80 бона глоба за ТЕЦ „Бобов дол“ Обвиняем за закани с убийство в Благоевград се изправя пред съда Отложиха делото срещу задържания за убийство на Андреа от Галиче Спецсъдът нищи далаверата КТБ Окончателно: Осем години затвор за грабеж на жена в Петрич 1 млн. лв. гаранция за жената на Божков, тя отказва да плати Кристиан, обвинен за смъртта на Милен Цветков, е осъждан за грабеж Оставиха Атанас Бобоков в ареста Освободиха жената на Каплата след разпит

 

Постановено е решение по първото дело, образувано в Административен съд-Благоевград против предписание за поставяне под карантина.

 

Делото бе образувано по жалба на български гражданин, поставен под карантина при пристигането му с полет от Великобритания. Съдът обяви нищожността на издаденото от Столична регионална здравна инспекция Предписание за поставяне под карантина № 51/18.03.2020 г.

 

Анализирайки фактите по делото и законовите разпоредби, съдът намери, че оспореното предписание изцяло е лишено от законово основание.

 

Отчетена е липсата на материална компетентност на главния инспектор към Столична регионална здравна инспекция за издаване на предписание за извършване на задължителна карантина.

 

Едва с изменението на Закона за здравето от 14.05.2020 г. е регламентирана законова делегация за упражняване на административни правомощия на директора на съответната регионална здравна инспекция или на оправомощено от него длъжностно лице.

 

След отпадане на извънредното положение и въведените правила и мерки в извънредна епидемична обстановка, в Административен съд-Благоевград са образувани нови дела по жалби против предписания за изолация в домашни условия и предписания за поставяне под карантина.

 

Оспорени пред съда като незаконосъобразни са два акта, издаден от инспектори в РЗИ – Благоевград. В жалбите се сочи, че поставените под изолация лица са с различни резултати от PCR-тестове, направени в различни лаборатории.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта