24 Октомври 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
РЕГИОН
31.08.2020 14:51

Коментари 0 / Видяна 460

Годишен отчет за изпълнението на бюджета представиха в Благоевград

Още по темата: Годишен отчет за изпълнението на бюджета представиха в Благоевград Без изненади! „Временните“ директори на детски градини в Благоевград остават за постоянно Конкурсите за директори в Благоевград – приказки с ОЧАКВАН край Ще намали ли Общината „тротоарното право“ за заведенията? Общинската администрация в Благоевград възстанови работата си Радослав Тасков поиска мораториум върху застрояването на зелени площи Отстраненият от ВАС и АС Румен Томов продължава да уволнява! Напрежение в петричкото село Яворница! Ясен Попвасилев ще управлява временно община Благоевград Да управляваш на инат! Кметът на Благоевград прави фестивал, вместо да подкрепи болниците в града!

 

 

Публичен дебат на годишния отчет за изпълнение на бюджета, инвестиционните програми, средствата от Европейския съюз и дълговете на Община Благоевград за 2019г. се проведе днес. Докладът за финансите бе представен от председателя на Общински съвет Андон Тодоров. Според обобщените данни, собствените приходи за общината за изминалата година са около 23 млн.лв., а просрочените задължения са около 4%.

 

Около 80% пък е събираемостта на данъците, което е по-високо от средния показател за страната, 3% е ръстът от приходите от местните данъци и такси. Община Благоевград има просрочени задължения в размер на 4,7%.

 

Приходите в бюджета са 83 млн.лв., като от тях собствени са около 40%. Данъчните приходи за МПС-та са изпълнени на 100%. 60% са неданъчните приходи от такси и наеми, които Общината е получила. Община Благоевград е изразходвала около 83 млн.лв. през 2019г., от които 69% в образователната сфера. Според заместник-кметът по икономика и финанси Ясен Попвасилев, дългът на Общината е 4,9 млн.лв., 28 млн. са капиталовите разходи.

 

През 2019г. са реализирани 6 проекта, финансирани от Европейския съюз на стойност над 30 млн.лв., 4 от тях се очаква да бъдат изпълнени до края на 2020г., а санкциите по проектите са в размер на 8 млн.лв.

 

 

На представянето на годишният финансов доклад бяха поканени и граждани за обществено обсъждане, но благоевградчани не проявиха интерес и в залата присъстваха около 20 човека, сред които общински съветници и представители на медиите.

 

Източник: Struma.com

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта