22 Октомври 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
РЕГИОН
23.09.2020 17:56

Коментари 0 / Видяна 1144

Дванадесет паралелки от пет училища в Благоевградско се обучават дистанционно заради случаи на Ковид-19

Още по темата: Всички болници в София – с COVID-зони Кантарджиев: Пийте витамин Д, тест за COVID-19 - от 4-ия ден на контакта Отново опашки за PCR тест пред РЗИ-Благоевград Жена почина след като 5 болници отказаха да я приемат Къде от днес може да сте без маска? Благоевградска област е трета в страната по брой пациенти с COVID – 19 в болници (НА ЖИВО) Брифинг в Министерство на здравеопазването 12-ти клас от Математическата гимназия в Благоевград за втори път под карантина В Министерството на здравеопазването ще се проведе брифинг Рекорден брой починали с коронавирус за ден

Дванадесет паралелки от пет училища в Благоевградско ще се обучават дистанционно заради случаи на Ковид-19, каза за БТА началникът на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов.

 

До момента общият брой на учениците, които преминават на дистанционна форма на обучение е триста.


От началото на учебната година петима учители са дали положителни проби за Ковид-19. Паралелките, в които са преподавали, са поставени под карантина, посочи Ивайло Златанов. В някои от училищата преминаването към онлайн обучение се е наложило заради заразени с коронавирус ученици.


Най-много паралелки, които ще учат неприсъствено, има в Професионална гимназия по архитектура, геодезия и строителство - осем. Две учителки от гимназията са дали положителни проби за коронавирус, а класовете, в които са преподавали са поставени под карантина, каза за БТА директорът на училището Марияна Митова.


До момента установени случаи на коронавирус в учебни заведения има в Благоевград, Кресна, Разлог и Симитли обобщи за БТА директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Калоян Калоянов. 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта