24 Октомври 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
РЕГИОН
24.09.2020 09:51

Коментари 0 / Видяна 918

(ВИДЕО) Заразените с Ковид учители в Благоевград са в добро състояние

 

 

Ситуацията в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Благоевград е спокойна след установените там двама учители с коронавирус. Това каза в ефира на „Здравей, България” директорът на училището Марияна Митова.

„Две наши колежки се оказаха заразени с коронавирус. Те са в добро състоян ие и са под карантина у дома.  До обяд ще излязат пробите на учителите, които са контактували с тях”, обясни Митова.

 

Под карантина са общо 8 паралелки на гимназията– от 9, 10 и 11 клас.

„Нещата се случиха в понеделник следобед, което ни помогна, защото 22 септември беше неучебен ден и се направи пълна дезинфекция на сградата. Организирахме онлайн педагогически съвет, уведомихме РЗИ и предприехме всички мерки”, каза още директорът на училището. По думите й в началото на учебната година са получили насоки за това как да бъдат разделени  етажите, така че да няма сливане на различните класове. „Учениците разбират ситуацията и не създават проблеми”, коментира Марияна Митова.

 

Както вчера съобщихме, около 300 ученици в 12 паралелки в Благоевград преминаха към дистанционно обучение заради заразени с коронавирус. В общо 5 училища в района има установени случаи на COVID-19. 

 

 „Карантинираните ученици са под 1 % от всички учещи в района. Няма място за притеснение”, каза Методи Попов, представител на Регионалния инспекторат.

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта