24 Октомври 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
РЕГИОН
24.09.2020 13:02

Коментари 0 / Видяна 8714

Дрон се включи в издирването на Мехмед, намериха детски сандал в гората над къщата

 

Детски сандал е намерен в гората над махалата, където живее изчезналият Мехмед Юркин от Якоруда, съобщи Инфомрежа.

Това е първото веществено доказателство, установено към момента след продължаващото вече 20 часа издирване на двегодишното дете.

 

Не е ясно обаче дали обувката е на Мехмед. Според описанието, дадено от полицията, последно той е бил обут с чехли.

Все повече версии се лансират из Якоруда по случая, но нито една от тях не е потвърдена.

Според едни, детето е слязло само към центъра на града, където е било забелязано от местни жители.

Други предполагат, че то е взето за заложник с цел отмъщение, тъй като бащата имал криминални прояви, свързани с кражби.

В момента екипи на полицията, пожарната, планински спасители и служители на Община Якоруда претърсват гората над планинското градче.

 

Дрон се включи в издирването на 2-годишния Мехмед от Якоруда. Дронът наблюдава гористата местност, намираща се в непосредствена близост до къщата на семейството.

Към този момент все повече се налага версията на близките на Мехмед, че той е отвлечен.

 

Пред ИНФОМРЕЖА лелята на момченцето сподели, че семейството има общо четири деца. Мехмед има по-голямо братче, а след него са родени още две деца, като най-малкото е на 6 месеца.

 

По-рано през деня психолог е разговарял с цялото семейство в дома им, заедно с комисар Дойчин Дойчинов - директор на ОДМВР-Благоевград, който от сутринта е на мястото на инцидента.

 

Майката на детето от 4 години е в непрекъснато майчинство. Бащата официално се води безработен. Той припечелвал по някой лев като на повикване вършел различна работа на свои съграждани, разказва лелята.

Бабата и дядото също нямат работа, но се издържат по програми за временна заетост.

 

"Сами се справят финансово. Засега не е имало случай, в който някой да заплашва семейството за отвличания или да създава други проблеми. Не се знае кой пред теб се усмихва дали не ти мисли лошото зад гърба", каза още лелята.

 

 

Припомняме, че Мехмед Юркин е на 2 години и 7 месеца. Детето е високо около 80 см, с руса коса и кафяви очи. Облечено е със синя жилетка с дълъг ръкав и розови панталонки. Към 16.00 часа вчера момченцето е забелязано последно да играе в двора на къщата си.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта